zastita-podataka-o-licnosti
IT

15. sastanak organa za zaštitu podataka o ličnosti država Centralne i Istočne Evrope

U Beogradu se od 10 – 12. aprila 2013. održava redovni godišnji 15. sastanak organa za zaštitu podataka o ličnosti država Centralne i Istočne Evrope. Domaćin ovog sastanka je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije Rodoljub Šabić.

Na sastanku u Beogradu učestvuju rukovodioci ili predstavnici nadležnih organa 14 država regiona Istočne i Centralne Evrope, i to: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore i Republike Češke.

zastita-podataka-o-licnosti

Uobičajena praksa ovih sastanaka je da se u oblasti zaštite podataka o ličnosti prezentuju nacionalna iskustva u razvoju normativnog okvira, kao i iskustva iz prakse u primeni zakonskih rešenja, kao i standarda sadržanih u međunarodnim dokumentima.

S obzirom na širinu oblasti zaštite podataka o ličnosti, svake godine stavlja se akcenat na pojedine teme. Ove godine poseban akcenat biće na: bezbednosti podataka, obradi podataka u oblasti zapošljavanja, kao i pitanju nezavisnosti nadležnih organa u oblasti zaštite podataka o ličnosti i problemima sa kojima se suočavaju.

Leave a Reply