IT

2 milijarde pretplatnika Ericssonovih rešenja za obračun i naplatu

Ericsson je nadmašio brojku od dve milijarde pretplatnika, na globalnom nivou, koji koriste njihova rešenja za obračune i naplatu. Prema rezultatima istraživanja World Cellular Information Service-a, sa ovim brojem Ericsson sada drži 31 odsto svetskog tržišta.

Broj od dve milijarde, Ericsson je dostigao sabirajući korisnike više svojih usluga, među kojima su BSCS, CBiO (obračun i naplata u jednom), kao i rešenja preuzeta kupovinom kompanije Telcordia.

Per Borgklint, direktor Business Unit Support Solutions poslovne jedinice, izjavio je da ova brojka predstavlja ogroman uspeh za kompaniju i da je ona još jedan pokazatelj Ericssonove liderske pozicije na tržištu na polju OSS i BSS rešenja.

„Ovo dostignuće je takođe pokazatelj uspeha naših klijenata. Mi ćemo se truditi da im i u budućnosti dostavljamo inovativna konvergentna rešenja kako bi oni postigli veću operativnu efikasnost i pružali optimalno korisničko iskustvo“, izjavio je gospodin Borgklint.

Ericssonova rešenja za obračun i naplatu omogućavaju operatorima efikasan i brz posao obrade podataka u realnom vremenu koji obuhvata pripejd i postpejd korisnike, telefonske usluge i internet, fiksnu i mobilnu telefoniju, maloprodajne i veleprodajne lance. Klasični paketi operatorskih usluga koji uključuju usluge kao što su pozivanje, SMS, MMS i širokopojasni internet su takođe podržani.

Kupovinom kompanija Telcordia i ConceptWave Ericsson nastavlja da unapređuje portfolio svojih usluga i na sigurnom je putu da ojača svoju vodeću tržišnu poziciju.

Leave a Reply