IT

4 nova i unapređena Dell rešenja za zaštitu podataka

Kompanija Dell predstavila je četiri nova rešenja iz oblasti  najvažnijih IT imperativa današnjice, kao što su BYOD i cloud tehnologija, mrežna bezbednost i regulaciona usklađenost.

Holistički pristup povezivanju, koji se kreće od krajnje tačke do centra podataka u okviru cloud servisa, pomaže u rešavanju najkompleksnijih bezbednosnih pitanja, kao i problema regulacione usklađenosti. Connected Security portfolio kompanije Dell pruža rešenja koja omogućavaju prepoznavanje i zaštitu od nevidljivih pretnji podacima, bez obzira da li se oni nalaze na Internetu, u okviru cloud servisa ili nekom mobilnom uređaju.

del-ga

Kao deo Connected Security portfolija kompanije Dell, Dell™ One Identity Cloud Access Manager, Dell™ SonicWALL NSA 2600, Dell™ ChangeAuditor 6.0 i Dell™ InTrust™ 10.7 programi, zajedno donose nove nivoe zaštite i podstiču organizacije da zajednički sakupljaju, analiziraju, izveštavaju i proaktivno upravljaju bezbednosnim rizicima.

 

„U doba narastajućeg rizika, proizvođači rešenja za zaštitu podataka suočavaju se sa potrebom da dramatično promene pristup u zaštiti organizacija svih veličina i svih industrija. Dell je i ovaj put na čelu promena“, izjavio je Džon Meklarg, potpredsednik i šef bezbednosnih sistema u kompaniji Dell.

One Identity Cloud Access Manager rešenje nudi pristup kontrolama baziranim na mreži. Ovaj alat ukazuje na potrebu kontrole pristupa aplikacijama na cloud servisu i drugim aplikacijama iz više krajnjih tačaka, uključujući kancelarijske i laptop računare, i prenosive uređaje koji organizacije najviše izlažu rizicima. One Identity Cloud Access Manager omogućava pristup preko pretraživača kroz jedinstveno i bezbedno prijavljivanje.

SonicWALL Network Security Appliance (NSA) 2600 je patentirani single-pass Reassembly-Free Deep Packet Inspection uređaj, koji koristi snagu više od milion senzora širom sveta na koje je priključen. Zahvaljujući njemu, organizacije su u stanju da blokiraju pretnje čim se pojave. Navedeni uređaj obezbeđuje SSL VPN bezbednosni mobilni pristup preko raznih platformi, uključujući Windows, Linux, MacOS, iOS, Windows 8.1 RT i Android. Na ovaj način, ovo rešenje pruža organizacijama višeslojnu bezbednost i neophodnu zaštitu, bez žrtvovanja performansi. Pored vrhunske zaštite od pretnji, NSA 2600 nudi i veliki broj standardnih funkcija za mala i srednja preduzeća, kao što su VPN povezivanje, WAN prebacivanje i balansiranje opterećenja, kao i integrisana kontrola za bezbedno bežično umrežavanje.

ChangeAuditor 6.0 rešenje evidentira, izveštava i alarmira o vitalnim konfiguracijama, korisničkim i administrativnim promenama u realnom vremenu. Omogućava pregled i filtriranje promena događaja, a takođe obezbeđuje i uspostavljanje relacije ka drugim događajima u određenom vremenskom periodu i u hronološkom rasporedu u okviru Windows okruženja. ChangeAuditor 6.0 rešenje razotkriva pretnje i obrasce, omogućujući brzu reakciju svih uređaja u realnom vremenu.

InTrust™ 10.7 rešenje pomaže organizacijama u vezi sa regulacionom usklađenošću i unutrašnjom bezbednošću preko konekcije u realnom vremenu, upoređivanjem i pretragom zapisa događaja. Takođe rešenje nadgleda pristup korisnika ključnim sistemima i aplikacijama i omogućava forenzičku analizu sistemske aktivnosti. InTrust™ 10.7 rešenje snadbeva Dell SecureWorks zajedno sa sistemom za inteligentno sakupljanje podataka, koji beleži sve ključne aspekte korisničke aktivnosti na Windows sistemima, otkrivajući unutrašnje pretnje uz manje utrošenog vremena i uz manje troškova.

Leave a Reply