IT

600-ti METRO Cash & Carry centar

METRO Cash & Carry, svetski lider u trgovini, http://www.metro-cc.com, ovoga puta u sibirskom gradu Novosibirsku i time potvrdio svoju vodeću poziciju na svetskom tržištu samouslužnih velikoprodajnih centara. Nova lokacija je ujedno i 36-ti velikoprodajni objekat u Rusiji i obeležava važan korak u brzoj ekspanziji kompanije u toj zemlji.

“Srećni smo i ponosni što u Novosibirsku otvaramo našu 600-tu radnju,” rekao je Tomas M. Hibner, izvršni direktor METRO Cash & Carry International GmbH. “Ovim potezom nastavljamo svoju međunarodnu ekspanziju i istovremeno pokazujemo svoje kompetencije u domenu logistike. Sa lokacijama u 28 zemalja Evrope, Afrike i Azije, već predstavljamo najprisutniju međunarodnu kompaniju u ovom poslu. Za samo nekoliko dana, otvorićemo i svoj prvi velikoprodajni objekat u gradu Lahore, u Pakistanu.”

Međunarodna ekspanzija jedan je od stubova METRO Cash & Carry, koji je svoj prvi velikoprodajni objekat otvorio pre više od 40 godina, u nemačkom gradu Milhajmu na Ruru. Pionirski duh i preduzetnička hrabrost uvek su bili najvažnije vrline METRO Cash & Carry, koje su ga činile trgovcem hranom sa najširom međunarodnom bazom. U mnogim zemljama poput Kine, Rusije, Indije ili Pakistana, kompanija iz Diseldorfa bila je prvi međunarodni igrač koji je krenuo sa poslovanjem. Danas, METRO Cash & Carry, sa više od 100 hiljada zaposlenih opslužuje više od 20 miliona komercijalnih klijenata na tri kontinenta. “Oni što smo do sada postigli bilo je moguće samo zahvaljujući velikim naporima i izvanrednom učinku naših zaposlenih,” izjavio je Tomas Hibner.

Novi distributivni centar u Novosibirsku je prva lokacija METRO Cash & Carry u Sibiru. Otvaranje, koje se odigralo na više od tri hiljade kilometara od Moskve, predstavlja veliki izazov u pogledu logistike. METRO Cash & Carry je pionir u tom regionu i pomaže uspostavljanje efikasnih transportnih i maloprodajnih struktura. Kamioni, na primer, moraju da budu opremljeni najmodernijim sistemima za klimatizaciju da bi hladili hranu leti i “grejali” je tokom ledenih zimskih meseci. To je jedini način da profesionalni kupci uvek mogu da nađu visokokvalitetne proizvode na rafovima.

U novom objektu METRO Cash & Carry, prodajne površine od gotovo 3500 kvadratnih metara, moći će da se nađe više od 25 hiljada prehrambenih i neprehrambenih artikala. Ukoliko svi preduslovi budu ispunjeni, METRO Cash & Carry će uskoro otvoriti nove lokacije u Sibiru: kompanija planira nove velikoprodajne objekta u Omsku i Krasnojarsku. Novosibirsk, treći najveći grad u Ruskoj Federaciji, preuzeće funkciju regionalnog centra i igrati pionirsku ulogu u otvaranju čitavog regiona.

Leave a Reply