IT

8,2 milijardi dolara dobiti Intela za 2007.

Kompanija Intel Corporation objavila je da je u četvrtom tromesečju ostvarila rekordan prihod u iznosu od 10,7 milijardi USD, dobit pre oporezivanja 3 milijarde USD, neto dobit 2,3 milijarde USD, a dobit po deonici (EPS) 38 centi. U 2007. godini dobit pre oporezivanja porasla je 45 posto, što je odraz Intelovih trajnih programa za unapređenje efikasnosti, zahvaljujući kojima dobit raste osetno brže od prihoda.

2007. godina obeležila je revoluciju u uvođenju inovacija u Intelu“, izjavio je Paul Otellini, Intelov predsednik i generalni direktor. “Požnjeli smo prednosti ulaganja u nove proizvode i truda uloženog u povećanje efikasnosti. Naši su korisnici prigrlili mikroarhitekturu Intel® Core™ i tako povećali našu konkurentsku prednost i uticali na osetno poboljšanje operativnih rezultata. U 2008. godinu ulazimo sa najboljom kombinacijom proizvoda, silicijumskih tehnologija i proizvodnih prednosti u istoriji Intela“.

U 2007. godini Intel je ostvario prihode u iznosu od 38,3 milijardi USD, dobit pre oporezivanja u iznosu od 8,2 milijardi USD, neto dobit u iznosu od 7 milijardi USD, te dobit po deonici u iznosu od 1,18 USD.

Intel je generisao više od 12 milijardi USD u gotovini od operacija, isplatio rekordne dividende u gotovini, u iznosu od 2,6 milijardi USD, te upotrebio 2,75 milijardi USD za otkup 111 miliona redovnih deonica.

Leave a Reply