Događaji · IT

Adobe otvorio konkurs za Adobe Design Achievement 2009 nagrade

Partnerstvo sa International Council of Graphic Design Associations (ICOGRADA) potvrđuje da su Adobe Design Achievement nagrade globalno prepoznate

Adobe Systems Incorporated  raspisao je juče konkurs za devetu po redu godišnju nagradu Adobe Design Achievement Awards (ADAA). Konkurs je namenjen najboljim radovima studenata grafičkog dizajna, fotografije, ilustracije, animacije, digitalnih snimatelja i programera sa priznatih visokoškolskih ustanova širom sveta.

Ceremonija dodele nagrada održaće se za vreme Icogarda-inog svetskog kongresa dizajna u Kini u oktobru 2009. godine. Na kongresu, koji će da se održi u kineskom Nacionalnom konvencionom centru lociranom u centru pekinškog Olypic Green-a okupiće se 2500 delegata iz sveta.

Adobe je oduvek ispočetka inspirisan izvrsnom kreativnošću prijavljenih radova za Adobe Design Achievement Awards. Partnerstvo s Icograda-om omogućiće nam predstavljanje sjajnih talenata na globalnoj pozornici, te će nam takođe dati uvid u svetlu budućnost interaktivnog dizajna.” istakla je ovom prilikom said Ann Lewnes, starija potpredsednica korporativnog marketinga u Adobeu.

Dizajneri zaposleni u komunikacijskoj industriji imaju značajnu ulogu u kreiranju poruka koje utiču na socijalne ali i komercijalne percepcije. Ponosni smo na partnerstvo s Adobeom u organizaciji prestižne ceremonije dodele Adobe Design Achievement nagrada koja prepoznaje inovacije u dizajnu i podstiče intenzivni napredak u području grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija.“ – rekao je profesor Don Ryun Chang, predsednik Icogarda-e.

Kako je potražnja za talentovanim dizajnerima i programerima u konstantnom porastu , Adobe Design Achievement Awards dodeljuju se studentima za radove u tri kategorije: Interaktivni mediji, pokretni mediji i tradicionalni mediji.

* Kategorija Interaktivni mediji uključuje: Browser-Based Design, Non-Browser Based Design, Application Development, Installation Design i Mobile Design.
* Kategorija pokretnih medija uključuje: Animation, Live Action i Motion Graphics.
* Kategorija tradicionalnih medija uključuje: Illustration, Packaging, Photography, i Print Communications.

Konkurs je otvoren za studente iz 40 zemalja među kojima je i Srbija, a studenti svoje radove mogu da prijave na web stranici Adobe Design Achievement Awards preko koje se takođe može i da pristupi interaktivnoj web stranici ADAA Live!, koja omogućava da se projekt prijavi u realnom vremenu.

“Bila mi je velika čast biti finalist u kategoriji animacija Adobe Design Achievement Awards u 2007,” rekao je Johnny Kelley, koji je nedavno završio dvogodišnji poslediplomske studije iz animacije na The Royal College of Art i dodao: – “Postignuće u ovom takmičenju sigurno će da mi i dalje koristi u profesionalnom razvoju, jer nameravam da ostvarim dugotrajnu i uspešnu karijeru stvarajući zanimljive animacije i pri tom koristeći Adobeova rešenja.”

Ovogodišnje prijavljene radove ocenjivaće nezavisan žiri sastavljen od svetskih stručnjaka, a čine ga: Leimei Julia Chui (Japan), direktor globalnih komunikacija u Centru za internacionalni dizajn NAGOYA (IdcN); Louis Gagnon (Kanada), suosnivač Paprika Communications; Cristina Chiappini (Italija), osnivač i vlasnik konsultantske firme iz Rima; Garth Walker (Južna Afrika), osnivač Orange Juice Design, kreativne agencije čiji su klijenti neke od najpoznatijih korporacija Južne Afrike; Tarek Atrissi (Holandija), vlasnik dizajnerskog studija i profesor na studiju Art, Media and Technology na Utrecht School of the Arts u Holandiji; Kyle Kim (Korea), profesor na School of Design, Hongik University i suosnivač dizajnerske firme UM & Partners; i Lance Wyman (SAD) vlasnik dizajnerskog biroa iz New Yorka.

Rok za predaju radova je 5. jun 2009 godine, a radovi se predaju online. Primljeni radovi će se ocenjivati digitalno tokom juna Za finalnu fazu ocenjivanja, polufinalisti će biti zamoljeni da predaju svoje radove u originalnom obliku tj. u obliku medija za koji su namenjen. Finalisti će biti pozvani na svečanu dodelu nagrada u Pekingu i na Icograda World Design Congress, a na ceremoniji će im biti dodeljene nagrade u softverskim paketima ili novcu.

Za više informacija o 2009 Adobe Design Achievement Awards, posetite www.ADAAentry.com.

Leave a Reply