IT

Akcija BiS Reciklažnog centra i Home Center

Novopokrenuta ekološka akcija HOMECENTER-a i “BiS Reciklažnog centra”, pod nazivom “Pružite ruku prirodi. Reciklirajte”, ima za cilj afirmaciju nužnosti reciklaže elektronskog i električnog otpada koji spada u takozvani opasan otpad, a koji danas beleži najbrži rast na svetu.

Akcija će početi u sredu, 12. oktobra, na dan otvaranja EcoFair-a, Međunarodnog sajma zaštite životne sredine, postavljanjem namenskog kontejnera za rashodovane električne, elektronske i računarske uređaje, a ispred HOMECENTER-a, u Bulevaru vojvode Mišića 12, u Beogradu.

Inicirajući akciju i obezbedivši prostor za namenske kontejnere, HOMECENTER potvrđuje svoje liderske pozicije, kao i svoje društveno odgovorno poslovanje.

Svi kupci ili posetioci HOMECENTER-a, izlagači i gosti Beogradskog sajma, svi stanari ovog dela Beograda, kao i ostali građani, moći će u ovaj vidljivo obeleženi kontejner da bace svoje dotrajale kuhinjske aparate, neispravne frižidere, grejalice, štednjake, klima uređaje, mobilne telephone, punjače, tastature, monitore, televizore, baterije… Takođe, biće postavljena i kutija za odlaganje neispravnih fluorescentnih cevi i svih vrsta sijalica.
Kontejnere i tehničku podršku ovoj akciji obezbeđuje “BiS Reciklažni centar”, koji će sav prikupljeni otpad recilirati u svojim pogonima.

Sa željom da motivišu građane da se u što većem broju odazovu akciji “Pružite ruku prirodi. Reciklirajte”, reciklažni centar će za svaki kilogram prikupljenog otpada uplatiti 10 dinara na račun NURDOR-a, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, a za nabavku urgentnih lekova. Zaposleni u HOMECENTER-u će prvi dati dobar primer i odložiti rashodovane elekronske i električne uređaje.

Inače, akcija “Pružite ruku prirodi. Reciklirajte.” će trajati do 22. oktobra.

Leave a Reply