IT

Akcija Recycleton u Novom Sadu

NVO “Think Big Team” u saradnji sa BiS Reciklažnim centrom iz Pančeva, organizuje u nedelju 27. juna u NovomSadu, maratonsko prikupljanje elektronskog otpada od građana, u okviru projekta „Recycleton“.

Zeleni punkt zaodlaganje elektronskog otpada biće postavljen u periodu od 14 do 19h, na platou kod SPENS-a, gde će građani naadekvatan način moći da odlože računare, računarske komponente, skenere, štampače, kablove, USB-ove, UPS-eve,mobilne i fiksne telefone, punjače, pegle, video rekordere, kasetofone i sl.

Recycleton maratonska trasa prikupljanja EE otpada krenula je od Leskovca a dalje se kreće preko Niša, Loznice, Novog Sada, Subotice i završiće se konferencijom i trodnevnom akcijom u Beogradu, septembra 2010. godine. Prepoznavši problem nemogućnosti legalnog odlaganja elektronskog i električnog otpada za građane širom Srbije, uakciji “Recycleton”, pomocu zelenog punkta za odlaganje, EE otpad će se na legalan način i ekološki održiv način bitirecikliran.

Projekat “Recycleton” finansira Američki State Department i Američki savet za međunarodno obrazovanje a akcija uNovom Sadu realizuje se uz podršku Američke ambasade u Beogradu i bivših učesnika A-SMYLE i SYLP programa. Očekuje se više od 60 volontera iz cele Srbije i Novog Sada.

Leave a Reply