IT

Akcija sakupljanja elektronskog otpada u Petoj beogradskoj gimnaziji

Kompanija SET i Peta beogradska gimnazija, uz podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Grada Beograda i Opštine Palilula organizovali su akciju prikupljanja elektronskog i električnog otpada.

Akcija pod nazivom „RECIKLAŽA NIJE BLAMAŽA – RECIKLIRAJ ZA SEBE, ZA BEOGRAD I ZA SVET “ počinje 26. januara u 13 h, na Svetski dan edukacije mladih o životnoj sredini, u prostorijama Pete beogradske gimnazije i trajaće do sredine juna 2009. godine.

Tokom ove akcije učenici Pete beogradske gimnazije će prikupljati elektronski i električni otpad, koji će zatim sortirati i ubacivati u specijalne kontejnere za skladištenje e-otpada, postavljene na svakom spratu gimnazije.

Na kraju školske godine, kompanija SET će nagraditi odeljenja i pojedince koji budu najvredniji u sakupljanju.

Jedan od idejnih tvoraca ove akcije, prof.dr Šimon Đarmati, izrazio je zadovoljstvo što je ova zamisao o reciklaži naišla na lep prijem, i izrazio nadu da će ona pokrenuti sve škole, ne samo na teritoriji Palilule nego i Grada Beograda da daju svoj doprinos očuvanju životne sredine.

„Cilj ove akcije je edukacija mladih ljudi o značaju reciklaže, kao i o tome koliko je štetan e-otpad kada se nepropisno odlaže. Drago nam je što je baš naša gimnazija pionir u ovom važnom projektu“, rekao je Savić Minić, direktor Pete beogradske gimnazije.

„Ovaj projekat biće zvanični pretstavnik Srbije na Earth Day Network-u. EDN je internacionalna mreža koja broji preko 17 000 organizacija u 174 zemlje a ova akcija je, za sada, jedini predstavnik Srbije“, dodao je Nebojša Vraneš, direktor kompanije SET.

Leave a Reply