IT

Akcionari Hermes SoftLaba prihvataju ponudu ComTrade-a

Poslovna grupa, koja će nastati preuzimanjem Hermesa od strane ComTradea imaće oko 1.600 zaposlenih i godišnji prihod u visini od 300 miliona evra

Slovenačko IT preduzeće Hermes Softlab saopštilo je da je većina njegovih deoničara prihvatila ponudu za preuzimanje od strane srpske poslovne grupe “ComTrade“. Time je, dodaju u saopštenju, napravljen i najvažniji korak ka strateškom partnerstvu između spomenutih poslovnih grupa, ali i ka nastanku jednog od najvećih IT kompanijau centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

ComTrade predao je obavezujuću ponudu za preuzimanje „Hermes softlaba“ 18. marta ove godine, kao jedno od firmi zainteresovanih za kupovinu slovenačkog proizvođača programske opreme i ponuđača iz oblasti sistema za čuvanje podataka i sistema za upravljanje mrežama, odnosno razvoja programske opreme, implementacije, integracije i savetovanja iz tog područja. Usluge „Hermes softlaba“ namenjene su preduzećima i državnim ustanovama, pre svega onima kojima je potreban razvojni partner na evropskim tržištima.

Hermes Softlab je osnovan 1990. godine, u Ljubljani. Poslovna grupa, koja će nastati preuzimanjem Hermesa od strane ComTradea, imaće oko 1.600 zaposlenih i dohodak u visini od 300 miliona evra, dok će preko svojih predstavništava biti prisutna u 14 zemalja sveta. A reč je ujedno i o prvom preuzimanju neke srbijanske kompanije u Sloveniji nakon raspada bivše Jugoslavije.

Leave a Reply