IT

Aldata kupila Apolo ogranak kompanije IRI

Aldata pojačava svoj paket rešenja za maloprodaju G.O.L.D. vodećim proizvodimaza optimizaciju prostora i asortimana i povećava svoju globalnu zastupljenost u sektoru trgovine na malo

Kompanija Aldata Solution, vodeći dobavljač softverskih rešenja u oblasti trgovine na malo i veliko, i kompanija „Informejšn risorsiz” (Information Resources Inc. skrаćeno „IRI”), vodeći globalni dobavljač potrošačke, kupovne i maloprodajne obaveštajne tržišne ekspertize, kao i detaljnih pregleda tržišta u domenu roba široke potrošnje u oblastima trgovine na malo i zdravstvu – juče su potvrdile postizanje konačnog dogovora po kome će Aldata otkupiti kompletnu imovinu poslovne jedinice „Apolo planiranje maloprodajnog prostora i asortimana” (Apollo Retail Space and Assortment Planning) kompanije IRI. Vrednost ovog sporazuma je oko 10,5 miliona dolara.

Softver „Apolo” za planiranje prostora se koristi u više od 300 maloprodajnih kompanija i kompanija koje posluju sa robom široke potrošnje (CPG), sa preko 8.000 pojedinačnih korisnika širom sveta, i sadrži akumuliranog znanja iz oblasti planiranja i optimizacije tokom dvadeset i više godina. Ovo rešenje dramatično poboljšava proces planiranja prostora maloprodaje upotrebom naprednih pravila trgovanja („merčandajzing”), kategorija asortimana, kriterijuma performansi i ograničenja prostora. Skorašnje velike investicije u jednostavnost upotrebe, brzinu razmeštanja i objavljivanje na internetu dodatno potvrđuju Apolovu poziciju globalnog lidera.

U aktuelnoj izazovnoj  ekonomskoj klimi, klijenti traže načine da smanje troškove i istovremeno osiguraju zadovoljstvo kupaca. Kombinacija optimizacije lanca snabdevanja koju nudi Aldata i automatizacije planiranja prostora koju nudi Apollo, osigurava da planiranje usredsređeno na korisnika može da se izvede na optimalnom nivou detaljnosti. Prognozirani nivoi tražnje zasnovani na lokalnim zahtevima sada mogu lako da se integrišu u proces sortiranja i planiranja prostora, a zatim automatizovano izrade detaljni planovi prodajnog prostora (planogrami) kojima se osiguravaju visoki nivoi usaglašenosti i povraćaja investicije (ROI).

„Pripajanje Apolovog poslovanja prirodno odgovara Aldati”, rekao je tim povodom Bertran Skiar (Bertrand Sciard), predsednik i izvršni direktor kompanije Aldata, „Prvo, kombinacija proizvoda naših kompanija obezbeđuje najbolje planiranje, optimizaciju, isporuku i popunjavanje maloprodajnih trgovačkih operacija u pripadajućim klasama. Drugo, „Apolova” značajna baza korisnika u SAD odgovara postavljenoj strategiji Aldate da proširi prisustvo na tržištu SAD-a. Treće, obe kompanije imaju deljeno nasleđe, iskustvo i korisnike u domenu obimne trgovine prehrambenim proizvodima, bakalskom i robom široke potrošnje.”

Majk Dafi (Mike Duffey), finansijski direktor kompanije IRI je izjavio: „Naš pristanak da izdvojimo odeljenje Apolo softvera je deo strateškog plana da dodatno povećamo fokus i investicije u suštinu našeg poslovanja koje je ključno za naše klijente i uključuje razumljive marketing informacije, uvid u korisnike i potrošače, automatizaciju analitičkih predviđanja, optimizaciju cena i promocija, lojalnost kupaca i savetodavne usluge. Aldata ima bogatu istoriju razvoja i isporuke visokokvalitetnih softverskih rešenja za sektor maloprodaje i veleprodaje, čineći ih prirodnih kandidatima za spajanje sa Apollo-om. Njihova posvećenost daljem širenju Apolo portfolija obezbediće dodatnu vrednost za Apolo korisnike, i sledeću generaciju planiranja prostora i optimizacije.”

Izvršavanje transakcije se očekuje danas, 17. decembra 2008. godine. Transfer zaposlenih će se obaviti kada se svi zakoni o zapošljavanju i zahtevi u EC jurisdikciji pravilno ispune.

O kompaniji Information Resources, Inc.

IRI je vodeći svetski dobavljač potrošačke, kupovne i maloprodajne tržišne obaveštajne ekspertize i pregleda tržišta, koji podržava 95% kompanija iz domena robe široke potrošnje (CPG) u maloprodaji i zdravstvu sa „FORTUNE 500″ globalne liste. Samo IRI nudi jedinstvenu kombinaciju integrisanih informacija o tržištu, automatizovane i predviđačke analitike, tehnologije koja omogućava inovacije i ekspertize iz domena. Sa kompanijom IRI, vodeći trgovci i proizvođači mogu brzo da otkriju prostore za prodor na tržištu, na osnovu pregleda koji podupiru kvalitetne odluke i akcije širom preduzeća, i prodorne rezultate. Kompanije širom sveta oslanjaju se na IRI po pitanjima poboljšane produktivnosti, jačih brendova i dramatičnog rasta dobiti. Za više informacija, posetite: http://us.infores.com.

„Aldata 100% Retail-Wholesale”

Svih 100% resursa u Aldati posvećeno je unapređenju poslovanja u oblastima maloprodaje i veleprodaje, trgovini na malo i veliko. Svojim korisnicima isporučujemo savremena, fleksibilna i integrisana softverska rešenja namenski projektovana da unaprede produktivnost, performanse i profitabilnost. Sa preko 24.000 uspešnih instalacija u 52 zemlje sveta, u tipovima prodavnica od kioska do hipermarketa, sa više od 480 aktivnih skladišta i korisnika sa od 5 do 5.000 prodajnih objekata, neprekidno isporučujemo alate za unapređenje biznisa maloprodaje i veleprodaje. „Aldata Solution” je javna kompanija koja se kotira na helsinškoj berzi NASDAQ OMX Helsinki pod oznakom ALD1V.

Više informacija o kompaniji na: www.aldata-solution.com.

G.O.L.D.® je registrovana robna marka kompanije Aldata Solution.

Leave a Reply