IT

Algotech i Extreme Networks se fokusiraju na Srbiju

Algotech, prvi regionalni provajder rešenja za kontakt centre u centralnoj i istočnoj Evropi, i Extreme Networks, lider u kreiranju rešenja za distribuirane mreže, uspostavili su blisku saradnju kako bi na pravi način odgovorili na potrebe srpskog tržišta. Algotech Srbija potpisao je prvi ugovor za implementaciju Extreme Networks rešenja.

Algotech i Extreme Networks otpočeli su saradnju septembra 2007. u sedam zemalja centralne i istočne Evrope: Srbija, Crna Gora, Rumunija, Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska. Ovim partnerstvom, Algotech će proširiti svoj poslovni portfolio, a Extreme Networks će nastaviti da se fokusira na centralnu i istočnu Evropu.

“Od svih zemalja centralne i istočne Evrope Srbija predstavlja jedno od najznačajnijih tržišta za naša rešenja, zato što kompanije dosta investiraju u nove tehnologije Takođe, Algotech raspolaže odličnim poznavanjem lokalnih potreba, zahvaljujući čemu smo bili u mogućnosti da ponudu u potpunosti prilagodimo srpskom tržištu. Pre samo dva dana imali smo veoma kvalitetnu prezentaciju za potencijalne klijente i partnere, koju je posetilo više od 90 srpskih IT eksperata,” saopštio je Ruedi Wegmann, direktor prodaje Extreme Networks za ovaj region.

Saradnja kompanija Algotech i Extreme Networks tokom prvih pet meseci rezultirala je potpisivanjem ugovora sa Verano grupom, koja je jedan od najvećih investitora u oblasti nekretnina na srpskom tržištu. Ovim projektom, Algotech i Extreme će, u hotelu i tržnom centru “Zira”, obezbediti telekomunikacionu i mrežnu infrastrukturu, koja će omogućiti realizaciju “inteligentnih soba”.

“Rešenja kompanije Extreme Networks su kompatibilna sa ponudom kompanije Algotech i projektima koji obuhvataju standardnu i IP telefoniju, kao i računarsku aktivnu infrasturkturu. Ova rešenja su optimizirana za transfere velike količine raznog saobraćaja, a posebno za prenos zvučnih i video podataka, u realnom vremenu” objasnio je Aleksandar Bakoč, direktor kompanije Algotech Srbija.

Leave a Reply