IT

Algotech konsultant u domenu optimizacije korisničkih servisa

Kompanija Algotech je osnovala odeljenje čija će osnovna delatnost biti pružanje konsultantskih usluga za optimizaciju korisničkog servisa. Klijentima se, za sada, ova usluga obezbeđuje iz Budimpešte, ali će odeljenje za konsalting uskoro biti osnovano i u drugim zemljama centralne i istočne Evrope u kojima Algotech posluje.

Kontakt centar mađarske kompanije za proizvodnju i distribuciju gasa – Égáz-Dégáz, je prvi sistem koji je optimizovala kompanija Algotech: po okončanju šestomesečnog projekta, efikasnost kontakt centra ove kompanije porasla je za čak 20 %. Kompanija Algotech ove godine planira realizaciju pet projekata u oblasti konsaltinga, a počev od 2009. očekuje se mnogo veći broj poslova u ovom domenu u regionu centralne i istočne Evrope, uglavnom iz Srbije i Poljske.

Očigledno je da svaki korisnički servis može biti efikasniji. Jedino pitanje je da li se isplati investirati vreme, energiju i novac u njegovu optimizaciju. Ljudi na čelu kompanije bi morali da povedu računa o povećanju efikasnosti u trenutku kad osnovni rezultati padnu ispod proseka, ili su nepoznati” rekao je Aleksandar Bakoč, direktor kompanije Algotech Srbija.

Cilj projekata ovog tipa je povećanje efikasnosti korisničkog servisa. Efikasniji korisnički servis oslobađa resurse, i istovremeno omogućava smanjenje cene i unapređenje nivoa usluga. Optimizacija korisničkih servisa obuhvata tri ključne aktivnosti, tj. efikasnost se može povećati u domenu broja operacija, planiranja i ljudskih resursa. Ubuduće, kompanija Algotech će, takođe, sprovoditi optimizaciju klijent servisa u sklopu green-field investicija.

Leave a Reply