Događaji · IT

Algotech na “Technobank 2009”

Kompanija “Algotech”, čija je osnovna delatnost implementacija rešenja za call i kontakt centre i IP telefoniju, ove godine je na Međunarodnoj konferenciji i izložbi “Technobank 2009” (7. i 8. april) u hotelu “Continental”, predstavila nove proizvode i usluge za unapređenje efikasnosti i smanjenje operativnih troškova, naplatu potraživanja i kontrolu rizika u poslovanju.

Na štandu ove kompanije najveću pažnju privlačio je “Full HD” (high definition) video konferencijski sistem koji je pre nekoliko dana prvi put primenjen u Srbiji.

– “Algotech” je zastupnik kompanije “Life Size” iz Teksasa koja je na tržište plasirala ovaj novi konferencijski sistem koji je prvi put kod nas primenjen u prenošenju jednog suđenja. Sistem omogućava dvosmernu komunikaciju, živi prenos i hvata šumove na sto metara. Potrebno je imati televizor sa slikom što veće rezolucije, PTZ kameru (pokretnu kameru), video kodek i audio-konferencijski telefon – objasnio je Milan Manojlović, menadžer prodaje.

Iz “Algotech” kažu da ovaj sistem može da se koristi i u medicini za prenos svih vrsta operacija. Ako se operacija obavlja u jednoj klinici, tu operaciju mogu da vide i doktori iz ostalih klinika koji su povezani sa ovim sistemom i mogu međusobno da komuniciraju.

Leave a Reply