IT

Algotech predstavio “AlgoCloud”

“Algotech” je otvorio centar za zajedničke uslužne resurse (Centre of Shared Service) – “AlgoCloud” u mestu Libčice nad Vltavom u Češkoj. Po pitanju aplikacija, biće to najmoderniji centar za zajedničke uslužne resurse u CEE regionu, saopštio je “Algotech” Beograd.

“AlgoCloud”, koji je nastao kroz projekat centra za zajedničke uslužne resurse je jedinstven i kompleksan skup tehnologija i servisa, koji omogućava upotrebu vrhunskih ICT alata bez velikih investicija, a osmišljen je za kompanije svih tipova i veličina, od državanih institucija do komercijalnih preduzeća.

Budući da su svi tehnološki i IT sistemi koji ispunjavaju TIER III uslove već postavljeni i da su obavljeni su finalni stres testovi, centar je odmah po otvaranju bio spreman za klijente iz Češke i drugih zemalja u CEE regionu. Integralni deo finalne postavke predstavlja i dobijanje dozvole za puštanje centra u rad, što potvrđuje da se o svemu vodilo računa, te i da sama građevina ispunjava sve neophodne zakonske uslove.

– Zahvaljujući visokom nivou redundanse i nezavisnosti, centar za zajedničke uslužne resurse pripremljen je za nepredviđene događaje, uključujući dugotrajne prekide u isporuci električne energije ili prekide konekcija, što je obezbeđeno preko provajdera i tehnoloških rešenja – rekao je Petr Loužecky, direktor centra za zajedničke uslužne resurse.

Kako je objasnio, konekcije u okviru centra osmišljene su da podrže mogući rast od 1.000%, kao i sistem sala, koja se može širiti u skladu sa potrebama korisnika.

Leave a Reply