IT

Amazon predstavio Fire Phone!

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos predstavio je u Seattleu prvi pametni telefon ove kompanije, nazvan prosto Fire Phone, prenosi AndroidRevija.com

Fire Phone dolazi s gumenim okvirom, Gorilla Glass 3 zaštitnim  staklom, aluminijumskim tasterima, te 4,7 inčnim IPS LCD HD ekranom navodno “optimizovanim za korišćenje jednom rukom”, baš kao i iPhone.

fire phone Amazon predstavio Fire Phone!

Fire Phone ima Quadcore procesor koji radi na 2,2 Ghz, Adreno 330 grafički čip, te 2GB RAM memorije. Na internet se spaja Wi-Fi i 4G, a operativni sistem je naAndroidu bazirani Fire.

fire Amazon predstavio Fire Phone!

Jedna od zanimljivih tehnologija kod ovom telefonu je ta da se na njegovom ekranu mogu prikazati 3D slike, zahvaljujući tehnologiji koju Amazon naziva “dinamička perspektiva“. Ona zapravo koristi nekoliko kamera da bi detektovala šta tačno gleda korisnik. 

Fire Phone na pozadinskoj staklenoj strani ima kameru od 13MP s f/2.0 sastavljenim od pet elemenata, te optičku stabilizaciju slike. U Amazonu tvrde da je njihova kamera bolja u lošim svetlosnim uslovima i od iPhonea 5S i od Samsunga S5. 

fire

Tu su i dvostruki stereo zvučnici s Dolby Digital plus surroundom, a novost je da nove magnetske slušalice imaju poseban kabel koji vam se neće zapetljati u džepu. Amazon kaže da  je njihov uređaj “odličan za čitanje”, što i ne čudi jer ipak je Amazon izgradio carstvo na e-knjigama te Kindle uređaju.

Početak prodaje zakazan je za 25. jul, a u prodaji će se naći model s 32GB memorije po ceni od 199 dolara i model sa 64GB memorije po ceni od 299 dolara. 

Leave a Reply