IT

AMD FirePro kartice dobile rekordan broj sertifikata i dodatna ubrzanja na ovogodisnjem SIGGRAPH-u

Danas na SIGGRAPH 2010, AMD (NYSE: AMD) je objavio da je njegova poslednja generacija ATI FirePro™ profesionalnih grafičkih karti sertifikovana za 47 aplikacija od strane vodećih nezavisnih softverskih proizvođača (ISV). Tkođe, očekuje se da će novibeta driveri doneti značajna performansna ubrzanja u popularnim računarski potpomognutim dizajn (CAD) aplikacijama i aplikacijama za kreiranje digitalnog sadržaja (DCC).

Na prezentaciji krajnjim kupcima biće omogućeno da isprobaju najnoviju generaciju  ATI FirePro profesionalnih grafičkih rešenja. Demosnstracija će prikazati izuzetno velik ekosistem kupaca i softverskih partnera i njihove radove na super realističnom prikazu, radnoj produktivnosti i aplikacijonim performansama.

“AMD je posvećen isporučivanju vrhunskih performansi ATI FirePro grafičkih rešenja,” kaže Dženet Matsuda, viši direktor AMD Profesionalne Grafike. “Na primer, naši najnoviji drajveri za ATI FirePro, u odnosu na prethodnu generaciju, donose povećanje performansi za čak i do 81 procenata[i] i u manje od četiri meseca od kako je dostupna sadašnja generacija  ATI FirePro grafike, skoro je skoro  50 aplikacja.”

Novi drajveri za poslednju generaciju ATI FirePro grafike će, u poređenju sa prethodnim drajverima, korisnicima doneti začajno povećanje performansi u LightWave 3D-om SPECviewperf® 11 benčmark testu, tako da će ATI FirePro V3800 postići čak 62 procenta u dobitku na performansama a ATI FirePro V8800 će postići i do 81 procenat u dobitku na performansama [ii]. Za više informacija o tome kakvi su rezultati testiranja ATI FirePro profesionalne grafike u SPECviewperf™ 10 i 11, molimo vas pogledajte ovaj novi AMD blog post.

Sertifikovanje aplikacija za ATI FirePro hardvera od strane izdavača garantuje profesionalcima da će te aplikakacije pouzdano raditi. Ranije tokom godine lansirane, AMD-ova ATI FirePro grafika[iii], uključujući tu ATI FirePro V3800, V4800, V5800, V7800, V8800 and M7820, je sertifikovana za rad sa 47 partnerskih aplikacija, od strane ANSYS, Autodesk, Dassault Systèmes, Luxology, PTC, Side Effects, Siemens PLM i drugih.

Leave a Reply