IT

AMD i BlueStacks donose novo Dual-OS Android rešenje u prodavnice

BlueStacks-ovo Dual-OS Android rešenje koje je optimizovano za AMD APU-ove u drugoj polovini ove godine naći će se u prodavnicama uz kupovinu odabranih AMD-baziranih Windows PC računara.

 AMD je danas na „Mobile World Congress“-u objavio dostupnost u prodavnicama novog BlueStacks-ovog Dual-OS Android rešenja, optimizovanog za AMD APU-ove, za koji se očekuje da će korisnicima biti dostupan u drugoj polovini 2014. Zajedničko rešenja AMD i BlueStacks donosi kompletno Google™ Android OS iskustvo na Microsoft® Windows- bazirane tablete, 2-u-1 hibride, notbukove i desktop računare i biće dostupno u odabranim prodavnicama.

BlueStacks

Dostupnost u prodavnicama virtualizovanog Android rešenja, predstavljenog na ovogodišnjem CES-u, će kupcima odabranih AMD –baziranih PC-a omogućiti lak uporedni pristup i Windows i Android okruženjima.  BlueStacks-ovo rešenje će u drugoj polovini godine prvo biti dostupno kod nekoliko ključnih prodajnih partnera u EMEA regiji, uključujući Elkjop Group.

“Sposobnost obuhvatanja dva OS ekosistema krajnjim korisnicima daje pristup i Windows i Android aplikacijama, ali ključ je u pružanju besprekorne integracije zabave i produktivnosti prisutnih širom ovih ekosistema,” kaže Stiv Belt (Steve Belt), korporativni potpredsednik i Proizvodni Menadžer u AMD-u. “Predstavljanje našeg rešenja u prodaji stavlja AMD i BlueStacks u jedinstvenu poziciju da kupcima u prodavnicama ponude mogućnost pristupa ovom sjajnom iskustvu u momentu kupovine njihovih novih sistema.”

PC kupci će moći da izberu AMD-BlueStacks unapređenja pri kupovini AMD-baziranog PC-a u odabranim prodavnicama. Jednostavna integracija BlueStacks rešenja korisnicima efikasno premošćava  jaz između prenosnika i PC-a, verzija iz prodavnice ne zahteva nikakve dodatne drajvere ili bilo kakvu drugu podršku. Prodajna verzija BlueStacks rešenja za Windows PC računare pokretane odabranim AMD APU-ovima nudi:

  • Poznati Android korisnički interfejs, uključujući i podešavanja, konfiguracije i kontrole za prilagođavanje;
  • Sposobnost za pokretanje Android aplikacija u prozoru ili preko celog ekrana u punoj rezoluciji oslanjajući se na direktan pristup AMD grafičkoj procesorskoj snazi;
  • Podršku za stotine hiljada Android aplikacija direktno iz mnogih prodavnica Android aplikacija, kao i sinhronizaciju sa istim aplikacijama pokrenutim na drugim samostalnim Android uređajima;
  • Besprekornu interoperabilnost kroz direktnu razmenu fajlova koja omogućava Android aplikacijama da pristupe fajlovima smeštenim na Windows fajl sistem; i
  • Podrška za senzore poput ugrađene kamere, akcelerometar, žiroskope i druge.

“’PC računari spremni za Android su budućnost. Sa BlueStacks tehnologijom korisnici mogu pretvoriti svoj AMD Windows –bazirani PC u uređaj spreman za Android i na taj načinu uživati u mobilnom sadržaju, igrama i aplikacijama na njihovom PC računaru sa mogućnošću sinhronizacije sa njihovim telefonom,” kaže Rozen Šarma (Rosen Sharma), CEO BlueStacks-a. “Prodajna verzija donosi naše rešenje u mase, a i AMD deli naš entuzijazam u pružaju kupcima mogućnosti uživanja u Android okruženju i korisnim aplikacijama zajedno sa Windows produktivnošću i igrama na istom PC-u.”

Kao i AMD-BlueStacks rešenje predstavljeno na CES 2014, i prodajno rešenje neće zahtevati od korisnika da se isključi iz jednog od operativnih sistema pri prelasku na drugi, AMD i BlueStacks rešenje virtualno pokreće Android unutar Windows-a. Mogućnosti prilagođavanje , podešavanja i personalizacije koje su očekivane od Android uređaja su dostupni i u Windows okruženju. Prodajna verzija takođe podržava laku sinhronizaciju između dva okruženja  putem BlueStack-ovog FoneLink servisa koji omogućava AMD Windows-baziranim PC računarima da postanu proširenje Android mobilnih uređaja i obrnuto.

Leave a Reply