IT

AMD u drugom kvartalu ostvario preko 100 miliona dolara dobiti

AMD je prijavio prihod od 1.57 milijardi dolara za drugi kvartal, neto prihod 61 milion dolara ili 0.08 dolara po akciji, operativnu dobit od 105 miliona dolara.

Kvartal je nastavio na talasu Fusion ere sa rekordnim isporukama mikroprocesor jedinica i rekordnim isporukama mobilnih mikroprocesor jedinica vođenim snagom APU platforme. APU sada čine 70% ukupnog AMD prometa i isporučenih jedinica za mobilne platforme. Nakon prve APU isporuke prošle godine, isporučili smo više od 12M Llano i Brazos APU ukupno.

CFO and Interim CEO Thomas Seifert je rekao, “U prvoj polovini 2011, AMD je obezbedio klijentima najkonkurentniju ponudu na tržištu u našoj istoriji, jačajući našu poziciju u oblasti dizajna i inovacija. Iskustvo upotrebe računara danas je definisano mogućnošću isporuke brilijantnog multimedijalnog i video sadržaja sa celodnevnim trajanjem baterije. Fusion APU su idealni jer zadovoljavaju ove potrebe i pružaju AMD-u mogućnost osvajanja tržišta u oblasti prenosnih računara.”

Uspeh APU demonstrira pravu AMD strategiju u isporuci diferenciranih proizvoda koje tržište želi dugoročno, utirući put AMD-u u preuzimanju dela kompjuterskog tržišta od 360 miliona jedinica godišnje.

“U drugom kvartalu AMD je ubrzao roadmap za tablet računare. Mi verujemo da IP u našim Fusion APU savršeno odgovara tablet računarima. Lansirali smo svoj prvi APU za tablete u junu, dodali smo nove tablet APU za 2012 koji će upotpuniti Microsoft sledeću generaciju Windows-a i njegov napredak u tablet operativnim sistemima. Sada planiramo revolucionarni APU u 2013 i uvđenje optimizovanog tablet APU koji će biti u stanju da izmeni očekivanja korisnika u pogledu tablet računara.

“AMD ostaje posvećen serverskom tržištu i mi smo fokusirani na povratak poslovanja na putanju rasta. Očekujemo početak isporuke prve serverske platforme koju karakteriše “Bulldozer” x86 jezgro u ovom kvartalu. “Interlagos” platfora je prva serverska ponuda optimizovana za današnje centre podataka i intezivne programe kao i HPC workloads gde će isporučiti do 35 procenata poboljšanja performansi u poređenju sa trenutnom ponudom.”

Leave a Reply