IT · Telekomunikacije

ARQUES preuzima deo Siemensovog odeljenja za komunikacione uređaje

Kompanije Siemens i ARQUES potpisali su ugovor o prenosu 80.2% akcija ARQUES-a u Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG (SHC). Ovaj ugovor stupa na snagu od 1. oktobra 2008. godine. “SHC je pouzdan posao sa širokim portfoliom koji je u isto vreme i veoma perspektivan. Cilj nam je da održimo, ali i proširimo poziciju tržišnog lidera unapređujući time svetsku pozicioniranost uspešnog Gigaset brenda”, izjavio je Michael Schumann, CEO ARQUES-a. Ovom odlukom Siemens nastavlja sa strategijom fokusiranja na tri sektora: Sektor Industrije, Sektor Energetike i Sektor Zdravstvene zaštite. “U selekciji partnera za SHC, garancije lokacije i radnih mesta bile su od presudnog značaja”, rekao je Joe Kaeser, CFO Siemens-a AG .

Pored garancije radnih mesta, ARQUES je ugovorom pristao da ostane na dosadašnjim lokacijama SCH u Bocholtu i Minhenu u naredne tri godine, dok će predstavništvo kompanije i dalje biti u Minhenu. U okviru rukovođenja kompanije ARQUES u narednim godinama, Siemens očekuje da će SCH ostati lider na tržištu. U skladu sa ovim ciljem portfolio kompanije će ostati fokusiran na visoko profitabilne poslove. Smatra se da će veliki broj inovacija, kao i broj internacionalnih poslova biti u porastu. Kompanija ARQUES će povećati R&D troškove, pogotovo u oblastima gde se vrše istraživanja (Nemačkoj i Poljskoj). Kako bi zadržali konkurentnost komanija ARQUES će koristiti Siemens brend zasigurno u naredne dve godine.

SHS Gigaset i dalje ima poziciju broj jedan na evropskom tržištu bežičnih telefona

Siemens je odvojio SHC kao samostalnu kompaniju još u oktobru 2006. godine. Nova kompanija se skoncentrisala na tržište bežičnih telefona kao i osvajanje tržišta za kućnu tehniku. Prihod kompanije u 2007. godini bio je 792 miliona EUR. 2/3 SHC prodaje ostvaren je zahvaljujući Gigaset bežičnim telefonima. Na tržištu bežičnih telefona SHC ima vodeću poziciju. Samo u Nemačkoj svako drugo domaćinstvo ima Gigaset telefon, a u Evropi svako peto. SCH proizvodi se prvenstveno proizvode u Nemačkoj i dostižu najveće standarde kvalitelta. Sa 2100 zaposlenih kompanija ima svoja predstavništva u 17 zemalja, a prodaje svoje proizvode u 70 zemalja. Sa 1400 zaposlenih u proizvodnji u Bocholtu, u Nemačkoj, predstavništvo u ovom gradu je ujedno i najveće.

Leave a Reply