IT

ASBIS dobio distribuciju DELL proizvoda u Hrvatskoj

ASBIS Grupa, vodeći distributer kompjuterskih komponenata i softverskih paketa u EMEA regionu, objavila je da nakon uspešne saradnje na tržištima Rusije, Ukrajine, Bugarske, Turske i Srednjeg Istoka, započinje distribuciju Dell proizvoda i na hrvatskom tržištu.

Novi ugovor obuhvata nagrađivane Dell laptop i PC računare, monitore i servere, a ASBIS Hrvatska će se najviše fokusirati na segmente maloprodaje, mala i srednja preduzeća, putem dosadašnjih i budućih veleprodajnih partnera na hrvatskom tržištu. Početak isporuka očekuje se krajem juna.

Andrew Nicholson, Dell Adriatics Manager, rekao je “Dell se aktivno fokusira na mala i srednja preduzeća i maloprodaju, a imenovanje ASBIS Hrvatske vidimo kao korak prema većem izboru i dostupnosti naših proizvoda tim krajnjim korisnicima putem ASBIS partnera. Sa predstavljanjem novih Inspiron i Vostro serija proizvoda, verujem da Dell ima izuzetno konkurentnu i jedinstvenu ponudu za hrvatsko tržište.”

Iz linija laptop računara, ASBIS će isporučivati Dell Inspiron, Latitude, Vostro i XPC serije.

Tomislav Kovač, direktor prodaje ASBIS Hrvatska, dodao je, “Tokom gotovo 10 godina rada u Hrvatskoj osigurali smo čvrstu poziciju na domaćem IT tržištu, rastući čak i brže od samog tržišta. Poslujući isključivo putem naših veleprodajnih i maloprodajnih partnera postigli smo značajne uspehe u distribuciji najvećih proizvođača kao što su Intel, AMD, Seagate, Hitachi GST i mnogi drugi. Naše jasne planove i ciljeve, pristup prodajnom kanalu, efikasnost u poslovanju uz vrhunske B2B alate prepoznao je i jedan od najvećih svetskih proizvođača računara i prateće opreme, Dell, sa kojim planiramo postići značajne rezultate i udeo na hrvatskom tržištu fokusirajući se na segmente maloprodaje, i mala i srednja preduzeća. “

Leave a Reply