IT

ASBISc pojačava sektore sopstvenih brendova

ASBISc Enterprises Plc, vodeći distributer IT proizvoda na rastućim tržištima Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike, pojačava sektore sopstvenih brendova. Kompanija je angažovala Edinger Petera na poziciji potpredsednika za retail i marketing za Evropu, Srednji Istok i Afriku. Novi direktor biće odgovoran za prodaju i marketing kao i strategiju rasta sopstvenih ASBIS brendova: Canyon i Prestigio.

Peter je angažovan na poziciji potpredsednika za retail i marketing za Evropu, a u cilju ostvarenja plana da se značajno razvije prodaja sopstvenih brendova, a deo je šire strategije diverzifikacije prometa i rasta profitabilnosti. Jedno od Peterovih zaduženja biće širenje i regionalno prisustvo sa fokusom na Zapadnoj Evropi. Peterovo bogato iskustvo i veštine uspostavljanja odnosa sa kupcima doneće koristi za Canyon i Prestigio da se pozicioniraju kao pouzdan dobavljač različitih IT proizvoda i potrošačke elektronike i omogućiće uspeh kanalu u prometu i marginama. Uvereni smo da će sa svojim iskustvom doneti značjanu vrednost za ASBISc.” – rekao je Siarhei Kostevitch, CEO i predsednik ASBISc Enterprises PLC.

Savršen je trenutak da se priključim ASBIS grupi jer je kompanija sada još jača nego pre svetske finansijske krize i tržište pruža više mogućnosti za dobre dobavljače. Naš cilj je da ostvarimo odličan odnos između funkcionalnosti, dizajna za kupce i profitabilnosti za kompaniju. Na višem nivou želimo da podignemo promet naših brendova – Prestigio iCanyon – tako da u naredne 2-3 godine njihov doprinos ukupnom prometu kompanije ASBISc poraste sa 5 procenata koliko je sada, na 10 procenata.” – rekao je Peter Edinger, Executive VP Retail Sales & Marketing za Evropu u okviru ASBISc Enterprises PLC.

Peter Edinger ima 55 godina. Nalazio se na važnim pozicijama u oblasti tehnologije svetskih kompanija. Dve godine je bio Western Digital’s VP sales EMEA region. Pre toga je radio za ATI Technologies 11 godina (a duže od 4 godine bio je na poziciji VP / MD EMEA). Njegova biografija sadrži i iskustvo stečeno na rukovodećim pozicijama u kompanijama Sanyo, NEC i Media Vision.

Leave a Reply