Događaji · IT

Aseko SEE na ovogodišnjem Sajmu poslova „Job Fair 2013 – Kreiraj svoju budućnost!“

O tome kako postati pravi profesionalac u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT) i koja konkretna znanja i veštine mladi stručnjaci treba da savladaju da bi mogli da se zaposle u liderskim ICT kompanijama u Srbiji, studentima i diplomcima tehničkih fakulteta objasniće stručnjaci iz kompanije Aseko SEE (Asseco SEE), regionalnog ICT lidera, na Sajmu poslova Job Fair 13, koji je počeo danas u Beogradu. Aseko SEE, kao Zlatni pokrovitelj, tradicionalno je podržao održavanje Sajma, a ove godine je po prvi put najavio i održavanje dana Asseco Journey za mlade stručnjake u svom sedištu u Beogradu, koji će imati prilike da se bliže upoznaju sa kompanijom i zanimanjima u IT industriji.

job-fair-13

“Aseko SEE, kao lider u oblasti ICT čija softverska rešenja pokreću čitavu domaću finansijsku industriju, od banaka, preko velikih preduzeća, do državnih institucija,  smatra da je njegova obaveza da pokreće i podržava društveno korisne akcije, kao što je JobFair“, izjavio jeMiodrag Mirčetić, predsednik UO Aseko SEE Srbija (Asseco SEE) i dodao da „Srbija ima kvalitetne kadrove u tehničkim naukama, ali da bi se ta dobra osnova produbila – neophodna im je praksa u realnim uslovima i mentorski rad sa iskusnim profesionalcima. U kontaktu sa studentima na Sajmu, Aseko će im pomoći da unaprede svoju početnu poziciju u predstavljanju potencijalnim poslodavcima.“

 

“Mi zagovaramo proaktivan pristup domaće privrede prema studentima tehničkih fakulteta, pošto je reč o profesijama koje su veoma tražene i van granica naše zemlje. Briga svih članova društva, a pogotovo privrednih subjekata u tako dinamičnoj i rastućoj oblasti kao što su informacione tehnologije, treba da bude upravo kako da se ti mladi ljudi zadrže u Srbiji. Asseco SEE, 14. novembra ove godine, organizuje Asseco Journey i otvara vrata za sve ambiciozne i ICT pasionirane studente. Namera nam je da im ponudimo nezaboravno IT iskustvo koje će im približiti život i rad u našoj kompaniji i da ih uverimo da je i u Srbiji, u IT oblasti, uspeh moguć“, izjavila je Slađana Milenković, HR menadžer Aseko SEE.

 

Sajam poslova za studente i diplomce tehničkih i tehnoloških fakulteta održava se danas i sutra, 4-5. novembra u Beogradu, u zgradi tehničkih fakuteta. Na Sajmu se, pored Aseko SEE, predstavlja još oko 40 kompanija. Ulaz za sve posetioce je besplatan, a registracija u bazu biografija otvorena na sajtu www.jobfair.rs.

Leave a Reply