IT

ASUS na BusinessWeek InfoTech 100 listi dvanaestu godinu zaredom

Neprekidan niz inovativnih proizvoda globalnom lideru na polju kompjutera i komunikacija omogućio očivanje snažne pozicije na prestižnoj godišnjoj rang listi

ASUS je rangiran na prestižnoj BusinessWeek InfoTech 100 listi već dvanaestu godinu uzastopce, kao odraz uspeha ove kompanije koja je u samom svetskom vrhu na polju računara, komunikacija i konzumentske elektronike. Kreatori Eee PC™-a, proizvođači najvećeg broja matičnih ploča na svetu, vlasnici impresivnog porftolia inovativnih proizvoda i prvoklasnog razvojnog odeljenja, sa jasnom vizijom digitalne budućnosti, zaradili su 26. poziciju na ovogodišnjoj rang listi.

BusinessWeek InfoTech 100 lista bazirana je na finansijskim podacima Standard & Poor’s Compustat-a, divizije McGraw-Hill Companies, koja obezbeđuje kompjuterizovane podatke desetina hiljada kompanija, a rangiranje se vrši na osnovu rasta prihoda, broja akcionara i sličnih podataka.

Povodom ovog događaja koji se poklopio sa ASUS-ovom dvadesetogodišnjicom postojanja, Jonney Shih, predsednik ASUSTeK Computersa, izjavio je: “Naš stalan uspeh rezultat je naše neumorne težnje ka inovacijama. Nastavićemo da pomeramo granice inovacija svakim proizvodom i tehnologijom koju budemo kreirali, dok budemo napredovali ka poziciji najbolje kompanije nove digitalne ere.“

Sa ponudom proizvoda koja ide od Eee PC™ ultraprenosnika, preko Eee desktop računara, matičnih ploča, laptopova, barebone sistema, servera, grafičkih kartica, handheld računara, monitora pa sve do wireless i broadband uređaja i drugih periferija, ASUS je uspeo savršeno da ispuni rastuće prohteve današnjice – i sutrašnjice – digitalnog doma, kancelarije i osobe.

Leave a Reply