IT

ASUS proglašen finalistom Computerworld-ovog Honors programa

Prepoznata ASUS-ova vizionarska upotreba informacionih tehnologija zarad dobrobiti društva

ASUS je proglašen finalistom u kategoriji proizvođača u IDG-ovom Computerworld Honors Programu, zahvaljujući inovativnoj primeni informacionih tehnologija kojima ova kompanija doprinosi dobrobiti društva.

ASUS, prvi proizvođač kompjutera sa Tajvana koji je u potpunosti izbacio olovo iz svojih matičnih ploča i koji je implementirao proizvodni proces bez halogena u svim svojim vodećim proizvodnim linijama, nagrađen je na 21. godišnjoj ceremoniji laureata i dodeli gala nagrada, koja je održana 1. juna 2009. godine u Andrew W. Mellon Auditoriumu u američkom Washingtonu.

“Ovo proglašenje od strane Computerworld Honors Programa puno znači našoj kompaniji”, rekao je podpredsednik ASUS-a, Tony Chen, koji je predstavljao kompaniju na ceremoniji dodele medalja. “Napravili smo veliki korak u podsticanju kulture inovacija okrenutih korisnicima, i to ne samo u proizvodnji već u svakoj oblasti naše organizacije tokom proteklih godina. Veoma nam imponuje što smo prepoznati kao jedan od vodećih lidera vizionarske upotrebe informacionih tehnologija u proizvodnom miljeu, i podsticaće nas da nastavimo sa inovacijama.”


Podpredsednik ASUS-a Tony Chen prima medalju laureata Computerworld Honors Programa od Matt Smitha iz IDG Enterprisea. Pored metalje, ASUS je primio i plaketu rezervisanu za finaliste.

ASUS-ov “zeleni” pristup proizvodnji deo je inicijative za ostvarenje “Četiri zelena houm-rana” – Zelenog dizajna, Zelene nabavke materijala, Zelene proizvodnje i Zelenih usluga i marketinga – sve zajedno pod imenom Zeleni ASUS. Pomoću duboke integracije čvrstih principa u proizvodnim procesima, ASUS je uvažen od strane više međunarodno priznatih agencija koje se bave životnim okruženjem, kao što su Oekom Research AG, Green Electronics Council i European Eco-labeling Board. ASUS-ovo sediše i proizvodni pogoni takođe imaju IECQ sertifikat.

Computerworld Honors Program ujedinuje predsednike najnaprednijih svetskih IT kompanija u proglašenju najvećih dostignuća u tehnologiji svake godine. Tehnološka dostignuća koja bivaju proglašena najboljim u ovom programu, čuvaju se u nacionalnim arhivama i u preko 350 univerziteta, muzeja i istraživačkih instituta u svetu. Svake godine članovi komiteta od stotinu predsednika svetskih tehnoloških kompanija nominuju pojedince i organizacije iz sveta, čija vizionarska primena informacionih tehnologija promoviše socijalni i ekonomski napredak.

Leave a Reply