IT

Atos Origin i Siemens najavljuju globalno strateško partnerstvo

Francuska kompanija za pružanje informatičkih usluga AO (Atos Origin) kupiće za 850 miliona evra informatički ogranak nemačke kompanije Siemens čime su stvoreni uslovi da se, na tržištu Evrope, ubuduće formira novi IT gigant.

Zbog ove transakcije, Siemens će narednih najmanje pet godina biti značajan akcionar Atos Origin-a, sa 15 odsto udela. Ova transakcija će formirati vodeću evropsku IT kompaniju sa okvirnim prihodom od 8.7 milijardi eura i sa oko 78.500 zaposlenih širom sveta. U okviru ove transakcije, Siemens je zaključio sedmogodišnji ugovor vredan oko 5.5 milijardi eura, na osnovu koga će Atos obezbeđivati Simens-u instaliranje i upravljanje sistemima u tom periodu.

Nova kompanija će upravljati najvećom evropskom platformom upravljanja uslugama, biće jedinstveno pozicionirana u pružanju usluga u sferi “cloud computing”-a, tržišni lider integracionih sistema kao što su Consolidation & Harmonization, Energetike i PLM, kako bi se znatno poboljšala elektronska plaćanja i sve aktivnosti kada su u pitanju transakcije. Konačno potpisivanje transakcije je predviđeno za početak jula 2011. godine.

Leave a Reply