Ericsson-Multiscreen-Middleware
IT

AXTEL i Ericsson donose novu generaciju televizije

Prema istraživanjima Ericsson Lab-a, televizija je popularnija nego ikad. Kako bi ostali u trci sa konkurencijom i zadovoljili rastuće potrebe tržišta, operatori moraju da uvode inovacije i napredne servise. Meksički operator Axtel potpisao je ugovor sa Ericssonom u domenu razvoja, integracije i uparavljanja nove end-to-end televizijske platforme.

Novi sistem uključuje veliki broj Ericssonovih TV rešenja koja će omogućiti izvršavanje kompleksnih operacija i implementaciju novih usluga, među kojima su brze MPEG-4 AVC jedinice za linearnu i on-demand distribuciju SD i HD sadržaja, kao i nagrađivani Ericsson Multiscreen Middleware.

Ericsson-Multiscreen-Middleware

Henaro Martinez, direktor AXTEL TV projekta, rekao je: „Oslanjamo se na Ericssonovo iskustvo u domenu televizije i veliko nam je zadovoljstvo da imamo takvog partnera u pružanju interaktivnih i inovativnih TV usluga.

Nicolas Brankoli, predsednik Ericssona za Latinsku Ameriku i Karibe, izjavio je: „Ovaj ugovor označava početak novog partnerstva između AXTEL-a i Ericssona, i naglašava našu predanost u odnosu na konkurenciju u ponudi inovativnih rešenja. To nam omogućuje da pomognemo AXTEL-u da izađe u susret korisnicima i rastućoj potražnji za TV uslugama koje nude veću kontrolu i interaktivnosti.“

Ericsson je do sada potpisao više od 240 IPTV ugovora sa operatorima širom sveta.

Leave a Reply