IT

Barack Obama: Ne objavljujte fotografije bolesnog Jobsa

Američki predsednik Barack Obama u četvrtak naveče se na privatnoj večeri u San Franciscu susreo sa dvadesetak vlasnika i direktora najpoznatijih američkih IT kompanija. Među njima je bio i teško bolesni Steve Jobs, kojem lekari daju još šest nedelja života. Iako je Obama razgovarao sa vlasnicima i direktorima iz kompanija poput Googlea, Yahooa, Twittera i Cisco Systema, najduže se zadržao u razgovoru sa donedavnim šefom Apllea Steve Jobsom i osnivačen Facebooka Markom Zuckerbergom.

Večera je održana u privatnoj rezidenciji milionera Johna Dierra, ali medijima nije dostavljena ni jedna fotografija sa večere. Naime, novinari su zamoljeni da poštuju zdravstveno stanje Stevea Jobsa kome su lekari prognozirali još nekoliko nedelja života jer nema medicinskog rešenja za njegov karcinom gušterače, piše Večernji list.

Navodno se Obama nakon večere kratko u četiri oka sastao sa Jobsom, a izvori bliski Beloj kući naglašavaju da je Obama vrlo tužan zbog teškog zdravstvenog stanja njegova prijatelja sa kojim se želeo i privatno oprostiti. Predsednik SAD-a je zatražio od svog osiguranja i portparola da budu krajnje pažljivi, te ne dopuste paparacima da se približe rezidenciji domaćina večere kako bi snimili fotografiju teško bolesnog Jobsa. (SEEbiz / Večernji list)

Leave a Reply