Događaji · IT

Barcamp: najmanja IT i web anti-konferencija koja je osvojila svet

U Zagrebu se 23. januara održaava drugi po redu BarCamp Zagreb, jedan od niza sličnih malih IT i web konferencija koje se održavaju širom sveta. Bangkok, Taipei, Kiev, Hong Kong, Washington, Los Angeles i Toronto samo neki su u nizu BarCampova, događaja temeljenih na jedinstvenoj organizaciji: BarCamp je besplatan, a “upad” se naplaćuje kroz aktivno učestvovanje prisutnih u područjima IT i web tehnologija, komunikacija i preduzetništva.

Samo 7 dana za prijavu na “anti-konferenciju”

BarCamp Zagreb organizovan je u rekordnom roku od samo nekoliko dana, a do konferencije je ostalo tek 7 dana. Pozivaju se svi željni upoznavanja sa novim IT i web trendovima da se ne samo prijave, već i predaju tokom konferencije i podele sa svima svoje iskustvo i znanje. Sa obzirom da je broj mesta ograničen, potrebno je što pre prijaviti se na http://barcamp.ini.hr. Svi se učesnici takođe podstiču da svoje utiske podele tokom i nakon konferencije putem blogova, wiki stranica, te drugih komunikacionih  kanala. BarCampovi se u potpunosti suprostavljaju praksi zatvaranja događaja za javnost.

Zašto ne predavati na BarCampu?

Prvi BarCamp Zagreb bio je veoma uspešan. Mladi web programer Luka Vida tvrdi da: “BarCamp je bio pun pogodak za svakoga ko želi saznati nešto o web biznisu.”. Predavače su uključivali kako već iskusni predavači (poput Damira Sabola, osnivača Iskona) tako i mnogi mladi, ponekad i nepoznati talenti – programeri, preduzetnici, dizajneri,…

Ove godine opet pozivaju se svi sa iskustvom i znanjem weba i IT-a da predlože vlastita predavanja na http://barcamp.ini.hr te pridruže se: Viktoru Marohniću koji će objasniti kako je je projekt Shout’Em dobio 350 hiljada evra investicije, Vlatku Kosturjaku koji će nas upoznati sa Open Web Applications Security projektom, prljavim trikovima u prodaji Tomislava Cara te osnovnim strategijama za promociju i poslovanje – kroz blog o kojima će govoriti Ivan Brezak Brkan.

Više informacija o BarCampu Zagreb 2009. možete naći na web stranici http://barcamp.ini.hr, gde se možete i prijaviti.

2 thoughts on “Barcamp: najmanja IT i web anti-konferencija koja je osvojila svet

Leave a Reply