E-servisi · IT

Barrett i Đelić: Intel će pomoći Srbiji da sve škole dobiju kompjutere

Craig BarrettBeograd je posetio predsednik upravnog odbora korporacije Intel Craig Barrett koji je sa potpredsednikom Vlade Božidarom Đelićem razgovarao o saradnji.

Barrett je rekao da je sa Đelićem razgovarao o tome kako da se postigne napredak u informacionim i komunikacionim tehnologijama u Srbiji. Đelić je najavio plan da, uz saradnju sa Intelom, sve osnovne škole dobiju kompjutere.

Planirali smo aktivnosti u domenu obrazovanja, istraživanja i preduzetništva i kako da povećamo rasprostranjenost Interneta“, kazao je Barrett.

Rekao je da Intel u Srbiji planira da uspostavi saradnju sa univerzitetima u istraživanju, kao i saradnju sa obrazovnim institucijama, i dodao je da su takve aktivnosti planirane i u drugim zemljama Evrope. Srbija planira da, u saradnji sa američkim proizvođačem čipova Intelom, obezbedi računare za sve osnovce u Srbiji i počne da ih primenjuje u nastavi, kaže Božidar Đelić.

Potpredsednik Vlade i ministar za nauku kazao je da bi taj progam mogao da počne da se primenjuje u septembru 2010. godine ili najkasnije 2011. godine, u zavisnosti od spremnosti prosvetnog sistema.

Leave a Reply