IT · Software

Beogradski Arius licencira softver za Nigerijske banke

U Nigeriji oko 50.000 a u svetu ukupno oko 70.000 bankomata radi sa softverom koji je proizveden u “ARIUS”-u.

IT kompanija “ARIUS” iz Beograda se bavi proizvodnjom softvera za bankomate, POS terminale i upravljanje platnim karticama kao i sistem integracijom. “ARIUS” nastavlja sve obimniji izvoz softvera i licenci u Nigeriju. Samo u prvih 6 meseci 2008. godine izvezeno je softvera i licenci za oko 500.000 američkih dolara. Slobodan Paunović, generalni direktor kompanije ARIUS kaže da u Nigeriji oko 50.000 a u svetu ukupno oko 70.000 bankomata radi sa softverom koji je proizveden u “ARIUS”-u.

ARIUS ima oko 80 zaposlenih od kojih je 40 softver inženjera. U Nigeriji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji postoje ARIUS-ove kompanije koje se bave održavanjem instaliranog softvera. U zemlji su softverski inženjeri “ARIUS”-a radili na softveru za izdavanje novih ličnih karata i pasoša u MUP-u Srbije.

Sva softverska rešenja se rade na “IBM” platformi i održavaju se saglasno zahtevima korisnika i tehnološkim novostima. Slobodan Paunović smatra da većina domaćih softverskih firmi teško dobija poslove na domaćem tržištu a da bi bili uspešni na inostranom tržištu treba da imaju makar jednu dobru domaću referencu.

Nikola Marković, ICTSERVIS

Leave a Reply