IT

Besplatna LG akademija za klimatizaciju od septembra u punom kapacitetu

Na LG Air Conditioning akademiji, prvoj stručnoj ustanovi za besplatno usavršavanje studenata i eksperata različitih profila iz oblasti termotehnike, počeo je novi semestar. Do sada je kroz obuku na akademiji prošlo preko 200 polaznika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a do kraja godine još 250 polaznika će pohađati 22 različita programa.
Osnovni cilj LG Air Conditioning akademije je prenošenje inovativnih znanja u oblasti klimatizacije, pre svega stručnjacima i studentima, budućim ekspertima iz oblasti termotehnike i tehničkom osoblju koje se bavi ugradnjom i servisiranjem klima uređaja.

„Izuzetno nam je drago što je ovaj projekat u potpunosti zaživeo i što je kroz našu akademiju do sada prošao veliki broj polaznika željnih sticanja znanja i veština u radu sa najsavremenijim uređajima iz ove oblasti,“ izjavio je Predrag Todorović, generalni direktor Predstavništva LG Electronics u Srbiji. „LG Air Conditioning Akademija svedoči o našem uverenju i posvećenosti da kroz razmenu znanja, ekspertize i tehnologije, LG primenjuje najbolje svetske prakse koje doprinose poboljšanju kvaliteta proizvoda i usluga iz domena termotehnike u Srbiji.”

LG Air Conditioning Akademija u Beogradu je jedinstvena ustanova ovakve vrste na Balkanu. Do 2010. godine otvorene su 82 akademije širom sveta, i planirano je da do kraja sledeće godine ukupan broj ovakvih ustanova bude 100.

Akademija je namenjena studentima, ali i stručnjacima. Studenti i svršeni diplomci mašinskih fakulteta, smera termotehnike, moći će direktno da primene teoriju koju izučavaju na fakultetu, uz mogućnost da sami puštaju u rad sisteme putem kompjutera i biraju opremu koja je potrebna za neki projekat preko kompjuterskih softvera. Za stručnjake su predviđeni treninzi (obuke) iz oblasti projektovanja, montaže, puštanja u rad, održavanja i servisiranja sistema klimatizacije.

Na treninzima će se vršiti i teorijska i praktična obuka, a posle završnog treninga polaznici će moći samostalno da obavljaju poslove iz predmeta koji su pohađali. Svi treninzi su besplatni za polaznike, a sve zainteresovane firme i pojedinci se sami mogu prijavljivati na treninge za koje odaberu.
Za sve polaznike koji imaju prebivalište na udaljenosti većoj od 250 km od Beograda, LG Electronics je obezbedio besplatan smeštaj i hranu tokom pohađanja Akademije.

Leave a Reply