IT

Besplatna radionica “Deca prave robote”

Besplatna radionica za decu od 7 do 14 godina, pod nazivom „Deca prave robote”, biće održana u nedelju 9. septembr, sa početkom u 10 časova, u holu KC Rakovice.

Mala škola elektronike će se predstaviti promotivnom radionicom JunkBot, u kojoj svako može da napravi robota od stvari u kući koje mu više nisu potrebne. Ova radionica ima za cilj promociju logičkog razmišljanja kao i promociju nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način. Deca, učesnici radionice osmisliće izgled i napraviti robote onako kako oni žele, a prema uputstvima i sugestijama instruktora. Roboti će raditi na baterije i moći će da se kreću.

Sav pribor i materijal je obezbeđen, a učešće je besplatno. Broj dece koja mogu prisustvovati radionici je ograničen, pa je potrebno da se zainteresovani što pre prijave na telefon 061/2648-616 ili na mejl [email protected]

Radionicu vodi diplomirani inženjer Dušan Milić, koji je 2011. godine kao podršku deci koju zanima nauka, tehnika i elektronika, pokrenuo Malu školu elektronike za osnovce.

Leave a Reply