IT

Bill Gates sa CES-a u penziju

Nekoliko meseci uoči povlačenja sa dnevnih dužnosti, kako bi se fokusirao na dobrotvorni rad, prvi čovek Majkrosofta Bil Gejts održao je tradicionalni govor na međunarodnom sajmu elektronskih uređaja (CES) u Las Vegasu. Ovom prilikom, istakao je da Majkrosoftove tehnologije postaju još moćnije i fleksibilnije zahvaljujući upotrebi u svakodnevnom životu. Hiljade ljubitelja tehnoloških uređaja satima su čekale na Gejtsov govor, ne očekujući da će on prikazati i video snimak u kome se podsmejava ideji da će nakon povlačenja u julu očajnički tražiti drugi posao.

U oproštajnom videu (pogledajte video), Gejts svira gitaru, moleći za mesto u grupi U2 i lobirajući za predsedničku kandidaturu. Uoči projekcije, Bil Gejts je kazao da nije siguran kako će izgledati njegov poslednji dan na poslu, ali da će to definitivno biti prvi put u poslednjih tridesetak godina da ne radi puno radno vreme u Majkrosoftu.

tn_bill_gates4
Bil Gejts

Inače, najveći sajam elektronike u zemlji zvanično je počeo u ponedjeljak i trajaće do danas (četvrtak). Očekuje se da će učestvovati blizu tri hiljade izlagača i da će sajam posetiti oko 140 hiljada ljubitelja elektronike iz više od 130 zemalja.

Pored velikog broja posjetilaca, sajam će ove godine oboriiti i rekord po veličini izložbenog prostora. Elektronski uređaji biće izloženi na prostoru veličine 140 hiljada kvadratnih metara.

Neki od najpopularnijih uređaja u istoriji civilizacije debitovali su na ovom sajmu – video rekorder 1970., kamkorder 1981. i DVD 1996. (voa)

One thought on “Bill Gates sa CES-a u penziju

Leave a Reply