blablacar
IT

BlaBlaCar preuzeo Carpooling.com i proširio se na Meksiko

Najveća globalna zajednica za deljenje prevoza, BlaBlaCar, učvrstila je svoju poziciju kao svetski lider preuzimanjem sajta Carpooling.com i lansiranjem platforme u Meksiku kao prvim tržištem kompanije BlaBlaCar ‘preko bare’

BlaBlaCar, najveća svetska zajednica za deljenje prevoza na dužim relacijama koja je od marta 2014. godine prisutna i u Srbiji, objavila je akviziciju kompanije Carpooling.com, druge najveće ridesharing zajednice u Evropi, kao i svoje novo tržište – Meksiko, gde dolazi kroz preuzimanje lokalne platforme Rides.

blablacar

blablacar

Zahvaljujući ovim akvizicijama, postojeća BlaBlaCar zajednica biće značajno proširena uz prisustvo na tri kontinenta čime ova kompanija postaje jedna od najvećih svetskih zajednica ‘ekonomije deljenja’.

“Veoma smo zadovoljni zbog udruživanja snaga sa kompanijom Carpooling.com. Ova akvizicija je veliki iskorak u deljenju prevoza i pokazuje konsolidaciju snaga u ekonomiji deljenja. Na taj način, radimo na stvarnju novog, društvenijeg i povoljnijeg načina prevoza na zaista visokom nivou,” rekao je Nikola Bruson (Nicolas Brusson), suosnivač i direktor operacija kompanije BlaBlaCar.
Meksiko je kompanijino prvo tržište ‘preko bare’ i jedan je od koraka u ostvarenju cilja kompanije BlaBlaCar – pružanju povoljnijeg i jednostavnijeg načina prevoza gde god u svetu postojala potreba za ovakvom vrstom transportne alternative.
“BlaBlaCar je sada stigao i u Latinsku Ameriku. Novi kontinent pruža značajan korak napred prema ostvarenju naše misije da na svim tržištima na kojima je to potrebno omogućimo povoljniju prevoznu alternativu,” izjavio je Frederik Mazela (Frédéric Mazzella), osnivač i izvršni direktor kompanije BlaBlaCar.

 

Koncept deljenja prevoza je sve prihvaćeniji širom sveta, imajuću u vidu da su ljudi sve mobilniji i fleksibilnji, što drastično utiče i menja način na koji svakodnevno koristimo automobile.
Nakon ove dve akvizicije, BlaBlaCar kao zajednica sada broji više od 20 miliona članova u 19 zemalja širom Evrope, Azije i Latinske Amerike. BlaBlaCar je dostupan kao web stranica i kao Android i iOS aplikacija u zemljama Beneluksa, Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Indiji, Italiji, Meksiku, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Španiji, Turskoj, Ukrajini i Ujedinjenom kraljevstvu.

 

Leave a Reply