IT

BoljiPosao.com obučava nezaposlene žene

Internet portal Bolji Posao.com, specijalizovan za razvoj karijere i upravljanja ljudskim potencijalima, u saradnji sa Gender centrom FBiH, počeo je sa akcijom davanja besplatne obuke u oblasti zapošljavanja i razvoja karijere ženama u Bosni i Hercegovini.

Prva radionica upriličena je u suradnji da Udruženjem “Žene ženama”, a učesnici su pokazali veliko interesovanje za teme kao što su pisanje biografije, ponašanje na intervjuu za posao i druge. “Tokom našeg rada stalno se suočavamo sa problemom da poslodavci, kada su u pitanju žene starije od 35 godina, prave selekciju u korist mlađih žena, uzimajući u obzir i njihov bračni status, broj dece i slične irelevantne parametre što žene dovodi i nepovoljan položaj. Želimo im pomoći kroz edukaciju u oblasti traženja posla kako bi se poslodavcima predstavile kao top kandidati i bili konkurentni na tržištu rada, odnosno da im ulijemo samopouzdanje” rekao je Kenan Mandra koordinator projekta i dodao: “Ovakav projekat već realizujemo sa mladima koji su štićenici SOS Dečijeg sela i trening je dao dobre rezultate. Obuka je besplatna i naš je cilj da omogućimo karijerno usmerenim pojedincima da nađu (bolji) posao“.

BoljiPosao.com za takve ljude priprema i sajam Karijera/08 koji se održava u Olimpijskom centru Zetra gde će za preko 20.000 posetilaca biti otvoreno više od 1.000 radnih mesta, od čega 300 u Sloveniji. Sajam podržava Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, a iz svih većih gradova će biti organizovani besplatan prevoz.

Učešće na Sajmu je takođe besplatno, a učesnici će prisustvovati na karijernim predavanjima koja će držati uspešni karijeristi od kojih izdvajamo Bojana Križaja. Više informacija na: www.sajamkarijera.ba

Leave a Reply