IT

Bon-Joon Koo imenovan za novog direktora kompanije LG Electronics

LG Electronics (LG) objavio je danas da će Bon-Joon Koo preuzeti funkciju glavnog izvršnog direktora (CEO) kompanije LG Electronics, a uz to će zadržati i potpredsedničku funkciju u ovoj kompaniji.

Odluku o imenovanju bord direktora je doneo na sastanku održanom 18. marta u centrali kompanije LG u Seulu. Ranije tog dana, Koo je bio i zvanično imenovan za unutrašnjeg direktora na devetoj generalnoj skupštini akcionara kompanije LG.
Takođe, na sastanku akcionara, Yu-sig Kang, zamenik predsedavajućeg LG korporacije, i Do-hyun Jung, izvršni finansijski direktor i izvršni potpredsednik, reizabrani su na postojeće pozicije neizvršnog direktora i unutrašnjeg direktora. Korporacija LG i dalje ima sedam članova borda direktora, uključujući četiri spoljna direktora – In-ki Joo, Kyu-min Lee, Sang-hee i Chong-nam Chu.

Pored odluke o novim imenovanjima, skupština akcionara je usvojila odluku o izmeni poslovnih ciljeva, i uključivanju aktivnosti koje se odnose na uštedu energije i očuvanje životne sredine u osnivačke akte kompanije. Ove aktivnosti podrazumevaju istraživanja i inicijative u cilju povećanja energetske efikasnosti, kao i izgradnju objekata dizajniranih da spreče zagađenje životne sredine.

Takođe, doneta je odluka da se za narednu godinu zadrži postojeći limit za plate direktora od 4.5 milijardi južnokorejskih vona (4 miliona američkih dolara). Odobrene su i isplate dividende u iznosu od 200 južnokorejskih vona za posedovanje obične akcije, kao i 250 južnokorejskih vona po akciji za vlasnike preferencijalnih akcija.

Leave a Reply