IT

Borba protiv korupcije – fokus Ericssonovog društveno odgovornog poslovanja

Fokus Ericssonovog društveno odgovornog poslovanja su programi borbe protiv korupcije, obezbeđivanje energetski efikasnih rešenja za ceo portfolio proizvoda, kao i pomoć u omogućavanju komunikacije za što veći broj ljudi u svetu.

Kompanija je akcenat stavila na svoje anti-korupcijske programe, a 85 hiljada zaposlenih je prošlo treninge obuke.

“Ova oblast je od velikog značaja za sve naše interesne grupe i mi nastojimo da izradimo jaku osnovu borbe protiv korupcije u okviru našeg društveno odgovornog poslovanja”, rekla je Elejn Vajdman Grunevald, šef odeljenja za održivost i korporativnu odgovornost kompanije Ericsson.

U segmentu energetike i zaštite životne sredine, cilj Ericssona je da smanji emisiju ugljen-dioksida za 30% po zaposlenom do 2017. Inače, smanjenje emisije u 2013. godini iznosilo je 10% po zaposlenom.

Ericsson

“Princip održivosti je sve više integrisan u naše poslovne strategije. Čvrsto verujem da naša posvećenost održivosti i društvena odgovornost osnažuju našu konkurentnost i da će se sve ono što danas radimo u te svrhe, vratiti kroz pozitivne rezultate u budućnosti”, izjavio je direktor i predsednik kompanije Hans Vestberg.

Ericssonov Connect To Learn program stalno se širi i pozitivno utiče na oko 40.000 učenika u 14 zemalja. Technology for good program ima za cilj da pomogne u rešavanju globalne krize, kada je reč o izbeglicama. Ta kriza se odražava na 42 miliona ljudi, prema podacima agencije za izbeglice UNHCR Ujedinjenih Nacija. Do kraja prethodne godine, na mobilnoj platformi Refugees United, koja služi za međusobno pronalaženje i ponovno spajanje onih koji su izbegli i ostali bez doma, bilo je 250 hiljada registrovanih ljudi.

Kao odgovor na trenutnu humanitarnu krizu u Siriji i susednim zemljama, Ericsson je najavio pokretanje ovog servisa u saradnji sa tri regionalna mobilna operatora: Zain u Jordanu, Avea u Turskoj i Asiacell u Iraku.

Leave a Reply