IT

Boston-Power zainteresovan za EI Niš

Boston-Power jedna od četiri kompanije koje obilaze Srbiju u potrazi za adekvatnim lokacijama za investiranje, juče je obišla proizvodne hale nekada najvećeg proizvođača elektronike, čuvene Elektronske industrije Niš, saznaje „Blic“.

U ovom gradu Amerikanci su pogledali još jednu lokaciju, a planirane investicije najverovatnije bi bile brownfield, odnosno uzimanje u zakup već postojećih hala.

Predstavnici Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) vodiće ih danas u obilazak lokacije pored autoputa Beograd-Niš.
– Oni bi ovde otvorili pogon za proizvodnju litijumskih baterija čime se inače bave. Još nije sigurno da li će biti grinfild ili braunfild investicija, ali je svakako reč o mogućem zapošljavanju nekoliko stotina ljudi – kaže za „Blic“ Aleksandar Miloradović iz SIEPA koji sa gostima iz Amerike obilazi Srbiju.

Zajedno sa Boston-Powerom, u Beogradu je i Milenko Bešlić, suosnivač internet servisa Chip today, sada u novoj ulozi – osnivača kompanije Technuvo, koja planira otvaranje razvojnog centra u Beogradu. Bešlić za „Blic“ otkriva da je odluku o osnivanju razvojnog centra u prestonici već doneo i da mu za početak treba četiri do pet radnika.
– Potrebni su nam veb dizajneri, inženjeri i programeri. Plan je da za godinu dana zaposlimo oko dvadeset ljudi, a u ovom trenutku tražim adekvatan prostor za zakup i upoznajem tržište radne snage – kaže Bešlić.
Isti posao koji radi u Americi, a to je savetovanje biznisa u oblasti onlajn marketinga i razvoja softvera, Bešlić će raditi i u Srbiji. Otvaranje razvojnog centra je po broju novozaposlenih i sredstvima koja će biti uložena najmanja investicija, ali zbog toga ništa manje važna. (Blic)

Leave a Reply