IT

Brainwave tim osvojio 2. mesto na Imagine Cup takmičenju

Brainwave – tim sa Mašinskog fakulteta iz Kragujevca u sastavu : Veljko Dimović , Vukašin Ćirović, Arso Vukićević i Jelena Crnoglavac sa mentorom Vladimirom Milivojevićem na svetskom finalu Microsoft-ovog Imagine Cup takmičenja održanom u Kairu, Egipat od 3. do 7. jula osvojio je drugo mesto u kategoriji Live Services, i nagradu od 2500 dolara.

Ovo je prva nagrada za tim iz Srbije u oblasti dizajn softvera od kada se ovo takmičenje održava. Ove godine je na takmičenju učestvovalo 300.000 studenata a na svetskom finalu je prisustvovalo 450 studenata.

Tačan naziv oblasti je Mesh Services & Live framework a cilj je da se nagrade timovi koji su u svojim aplikacijama uspesno primenili Live Web service koje je Microsoft ucinio dostupnim na Internetu. Tim iz Kragujevca svoju aplikaciju sa kojom je konkurisao u kategoriji Sotware design postavio je na Windows Azure Service Platform-u.

Logovanje je omoguceno preko Live Space-a kao I prikupljanje odredjenih podataka sa naloga. Pored vec standarnde Live Map-e, u aplikaciju je ugradjen i Live Messenger, kao I Weblog Service koji omogucava pravovremene informacije o promeni statusa korisnika na Live Space mrezi.

Plan tima iz Kragujevca je, da za potrebe svoje aplikacije, implementira i SQL Service Platform. Ovaj web servis bi omogucavao postavljanje sopstvene baze na Azure Serivce Platform kao i njeno administriranje.

Leave a Reply