IT

Budi odličan i recikliraj

U utorak, 7. novembra na Evropski dan nauke, počela je desetodnevna ekološka akcija koja je namenjena učenicima, dakle MLADIMA i obavlja će se po osnovnim i srednjim školama cele Srbije, a start je u Beogradu i Pančevu.

BIS Reciklažni centar je postavio brendirane kontejnere za odlaganje ove vrste otpada u beogradsku Matematičku gimnaziju i u Osnovnu školu “Vladisalv Petrović Dis”, kao I u pančevačku Gimnaziju I Elektrotehničku školu.  U zavisnosti od prikupljene količine otpada, ovaj Reciklažni centar će nagraditi škole-učesnice nedostajužim nastavnim sredstvima: lopte za košarku, rukomet, za odbojku, table, sadnice, klupe, oprema za nastavne kabinete…, već u zavisnosti od dogovora koji je postignut sa školom, odnosno u zavisnosti od KOLIČINA prikupljenog EE otpada.

Akcija će biti utoliko uspešnija, ukoliko se uključi što više pojedinaca, roditelja, rodbine, komšija, grupa, klubova, organizacija….

Cilj akcije je edukacija mladih (osnovne i srednje škole) o načinima pravilnog odlaganja električnog, elektronskog i računarskog otpada, širenje ideje o ekologiji, pospešivanje reciklažne industrije, kao i demonstracija društveno – odgovornog poslovanja i ponašanja.

Leave a Reply