IT

Canon konstruisao rendgenski detektor za fluoroskopiju i planira komercijalnu primenu

Kompanija Canon Inc. objavila je da planira ulazak na tržište medicinskih fluoroskopskih uređaja. Učinila je to predstavivši novi prenosni DR (digitalno-radiografski) sistem sa podrškom za prikaz dinamičnih i snimanje statičnih rendgenskih slika.

Canon je 1998. predstavio CXDI-11, prvi DR sistem na svetu za statičke slike, a od tada je predstavio devet generacija tehnologije uređaja u obliku raznovrsnih proizvoda, uključujući DR senzore opšte namene za korišćenje sa uspravnim stalcima, univerzalnim stalcima te stolovima za snimanje, kao i prenosne DR senzore. Predstavljanjem novog sistema Canon je najavio prelaz na tržište uređaja za dinamično snimanje.

Na osnovu nenadmašnog kvaliteta slike i brzine kojom se odlikuje serija radiografskih uređaja CXDI, Canon je razvio kompaktan, lagan DR sistem koji podržava prikaz pokretnih slika i snimanje statičnih rendgenskih snimaka. Novokonstruisani prototip podržava standardno rendgensko snimanje grudnog koša i udova, ali istovremeno podržava i tzv. rendgensku fluoroskopiju, koja rendgenskim tehničarima omogućava posmatranje dinamičnih prikaza unutrašnjih  organa, a time i izbor najboljeg trenutka za snimanje statične slike.

Leave a Reply