IT

Canon proglašen vodećim brendom u zapadnoj Evropi

Novi podaci analitičke kuće „Infosors” (InfoSource) za prvu polovinu 2008. god. ukazuju da je Canon zadržao titulu vodećeg brenda višefunkcijskih štampača (MFP) na zapadno-evropskom tržištu.

Nezavisno istraživanje analitičke kuće Infosors (Infosource) otkriva da je kompanija Canon, vodeći svetski lider u tehnologijama digitalnih slika, uspela da sačuva poziciju brenda broj jedan za teritoriju Zapadne Evrope na celokupnom asortimanu svojih višefunkcijskih uređaja koji obuhvata uređaje za skeniranje i štampanje dokumenata u boji, crno-beloj tehnici, kao i uređaje koji podržavaju skeniranje u boji a štampaju u crno beloj. Sa udelom od 17,2 procenata u prvoj polovini 2008, Canon ima značajnu prednost u odnosu na ostale robne marke na celokupnom tržištu višefunkcijskih štampača.

Podaci ove analitičke kuće pokazuju da je Canon povećao svoj udeo na tržištu uprkos sveukupnom padu koje ovo tržište beleži u poređenju sa prvom polovinom 2007. godine.

Pol Rauntri (Paul Rowntree), marketing menadžer kompanije Canon Europe, prokomentarisao je: „Ovi podaci ukazuju na uspešan period za kompaniju Canon, uprkos teškoj borbi koju je tada vodilo čitavo tržište. Činjenica da smo se kretali suprotno od ovakvog trenda i nadmašili tržište je za kompaniju Canon fantastičan uspeh.”

Istraživanje je istaklo postojanost čitavog Canonovog asortimana proizvoda za štampanje i skeniranje u boji, crno-beloj tehnici i uređaja koji podržavaju skeniranje u boji uz crno-belu štampu.

Ovakav porast tržišnog udela predvođen je uspešnom promocijom modela „iR C2380i” u martu 2008. godine, koji je zaslužan za dobre prodajne rezultate u drugoj četvrtini 2008. godine. Model iR C2380i osvojio je i proletnju 2008 „Pik”(Pick) nagradu koju dodeljuje Bajers Laboratori (Buyers Laboratory Inc. – BLI), vodeća kompanija na svetu u domenu testiranja tehnologija digitalnih slika, koja je u ovom modelu prepoznala vrhunsku jednostavnost upotrebe i funkcionalnost skeniranja.

Pol Rauntri nastavlja, „Canonova čvrsta posvećenost inovacijama i tehnološkom razvoju, demonstrirana u nagrađivanim uređajima poput modela iR C2380i, obezbeđuje visoke rezultate prodaje i zavidnu poziciju na tržištu.”

„Zadržavanjem vodeće pozicije naše robne marke, reprezentujemo uspešnost svoje proširene palete proizvoda, rešenja i profesionalnih usluga koje zadovoljavaju raznovrsne potrebe korisnika na tržištu rešenja za poslovnu kancelarijsku primenu,” zaključio je Rauntri.

Leave a Reply