IT

Canyon prikupio 5000 evra do sada za siročad u Ugandi

Canyon sa ponosom objavljuje da je do sada sakupljeno vise od 5000 eur prodajom Graffiti Limited serije lansirane u septembru. “A ovo je samo pocetak”, potvrdjuje Geert van Dijk, VP Sales & Marketing of Canyon. Zaista, kompanija je ranije najavila da ce donirati procenat od svoje zarada na grafiti proizvodima za projekat pomoci deci, uz nadu da se deci obezbedi sansa u drustvu i trajno ucini razlika u zajednici.

CANYON donacija ce doprineti da se zavrse ucionice za skolu Green Valley Bwera u Ugandi. Ovaj projekat pomaze sirocad i udovice nudeci im obrazovanje i buducnost. Stambene oblasti su takodje izgradjene u okviru skolskih prostorija, sto znaci da ce vise od 500 siromasne dece imati sigurne kuce. Skola ce takodje obezbediti deci dnevne obroke i skolske uniforme.

Za ovaj uzbudljiv projekat, Net4Kids Aid Foundation, holandska neprofitna organizacija, ce pomoci Canyon-u u njegovoj misiji sklanjanja dece sa ulice i da im se obezbedi mogucnost za bolju buducnost. “Canyon je posvecen da napravi pomak u Bwera zajednici, a mi smo ponosan partner Net4Kids u doprinosu dobrobiti dece”. Geert van Dijk.

Procenjeno je da su 2.7 miliona dece sirocad u Ugandi, sto predstavlja oko 8.6% od ukupne populacije. “To se moze objasniti nastavkom gradjanskog rada i HIV/AIDS pandemije koja ostavlja iza sebe decu bez roditelja ili krova nad glavom. Mnoga od ove dece koja su izgubila roditelje odgajaju rodjaci ili zavrsavaju na ulici gde su prepustena sama sebi” – Net4Kids.

Net4Kids radi na pazljivo odabranim projektima koji su u potpunosti integrisani u lokalnu kulturu i strukturu u oblastima kao sto su zdravstvo, obrazovanje, sigurna voda, smestaj i podrska porodice. Zahvaljujuci modelu Net4Kids Canyon ce imati priliku da bude direktno ukljucen u sponzorisanje projekata kao i da prati napredak na redovnoj osnovi.

Leave a Reply