IT · Kablovska i sat. TV

Celovita Ericsson rešenja za interaktivnu TV

Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u svojoj demo laboratoriji prezentovala Net Insight rešenje koje omogućava jedan od najdelotvornijih sistema prenosa informacija za medijske kuće (broadcasting houses) i digitalnu zemaljsku televiziju (Digital Terrestrial Television – DTT). Danas u svetu TV signal prenošen Net Insightovim Nimbra proizvodima stiže već u preko 100 miliona domova u više od 20 zemalja.

Multimedija je jedno od Ericssonovih strateških fokus područja, a to uključuje i celovita rešenja za interaktivnu televiziju: IPTV i DTT. Ova rešenja podižu televiziju kao medij na novi nivo: povećavaju kvalitet slike i uvođenjem novih multimedijskih sadržaja omogućavaju njenu individualizaciju.

Ericssonova usredsređenost na multimedijalna rešenja naglašena je i kroz nedavnu akviziciju Tandberg Television kompanije, te strateškom saradnjom sa najnaprednijim tehnološkim partnerima u ovom segmentu, poput Net Insighta. Tandberg je vodeći svetski proizvođač video head-end proizvoda, enkodera i digitalne tehnologije za komprimovanje sadržaja, koja omogućava maksimiziranje kvaliteta slike uz minimiziranje kapaciteta za video aplikacije.

Upravo je ta tehnologija ključni deo Ericssonovih rešenja za interaktivnu televiziju. Tandberg, takođe nudi i interaktivna video rešenja „na-zahtev“ krajnjih gledalaca.

Ericsson Nikola Tesla, kao vodeći sistemski integrator u regiji, snažan je centar kompetencija i resursa za IPTV i DTT rešenja. Kompanija osigurava celovita rešenja i odgovarajuće profesionalne usluge za telekom operatere, ali i za medijske kuće.

Glavna misao vodilja u ovom poslu je evolucija TV usluge koja će krajnjem korisniku omogućiti potpunu personalizaciju i interaktivnost, a pružaocima usluga omogućiti tehnološki najnaprednije celovito rešenje kao podlogu za uspešan poslovni razvoj.

Leave a Reply