IT

Cisco F_email projekat za prekvalifikaciju nezaposlenih žena nastavljen i ovog proleća

Kompanije Cisco Srbija i Cisco Networking Akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu najavile su danas prijave za četvrtu generaciju polaznika Cisco F_email projekta, koji je specijalno namenjen za prekfalifikaciju nezaposlenih žena.

Sve pripadnice lepšeg pola, koje su fakultetski obrazovane, poseduju znanje rada na računaru i poznaju dobro engleski jezik, imaće mogućnost da, u okviru ovog besplatnog programa, pohađaju treninge iz dve oblasti. Prvi je Soft Skillstrening i obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, simulacija intervjua za posao i web marketing. Pored Soft skills treninga, učesnice će pohađati i CCNA (Cisco Certified Network Associate) obuku iz oblasti informacionih tehnologija – u okviru Discovery kursa, kroz koji će polaznice steći teorijska i praktična znanja potrebna za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža, što je ujedno i priprema za polaganje ispita za dobijanje CCNA međunarodno priznatog sertifikata.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo da i ove godine ponudimo mogućnost prekvalifikacije ili dodatne edukacije za žene koje nisu uspele da nađu posao u svojoj struci,” izjavio je Goran Obradović, generalni direktor Cisco Srbija. ”Verujem da će sve učesnice ubrzo nakon ovih treninga, imati sreće i uspeha da kao prethodne koleginice brzo nađu posao i budu zadovoljne onim što rade.”

Cisco F_email projekat je pokrenut još u martu 2007. godine, sa namerom da nezaposlenim ženama ponudi mogućnost profesionalne preorijentacije uz pomoć besplatnog Cisco CCNA kursa i soft skills treninga. Osnovni cilj ovog projekta je u skladu sa dugoročnom strategijom kompanije Cisco® da kontinuirano ulaže u obrazovanje žena i povećanje broja zaposlenih žena u oblasti nauke i informacionih tehnologija. Neke od polaznica F_email projekta sada rade u kompanijama kao što su Saga, SBB, IBM, Telefonija, RRC i drugim, a impozantan podatak je da je u svim generacijama F_email projekta 60% polaznica našlo zaposlenje još u toku obuke.

Nedavno je Cisco objavio da u prolećnom semestru Networking Akademija okuplja milion studenata iz svih krajeva sveta. U saradnji sa obrazovnim institucijama, državnim administracijama i društvenim organizacijama širom sveta, Networking Akademija obavlja edukaciju o informacionim i komunikacijskim tehnologijama (ICT), kombinujući podučavanje u specijalno opremljenim učionicama sa inovativnim programom on-line elektronskog učenja.

Ova institucija podučava studente kako da projektuju, izgrade, i zaštite računarske mreže, kao i da reše određene probleme sa mrežom, a sve to sa ciljem dapovećaju šanse za ostvarivanje karijere i pristupa ekonomskim mogućnostima. Studenti koji prođu ovaj program često se usmere ka sigurnijim mogućnostima za karijeru, učestvuju u programu kontinuiranog usavršavanja i na kraju dobijaju sertifikate koji su priznati u celom svetu. Cisco Networking Akademija sadrži niz dinamičnih, multimedijalnih obrazovnih programa koji studentima pružaju znanje o novim tehnologijama.

Bitne statistike Networking Akademije:
·1 milion Networking Academy studenata-polaznika širom sveta ove godine

·Skoro 4 miliona studenata koji su do sada prošli program Networking Akademije

·10,000 Networking akademaca koji rade u 165 zemalja

·1 milion online ocenjivanja mesečno

·100 miliona online ocenjivanja do danas

·125,000 Facebook fanova, I taj broj i dalje raste

· 1 milion Networking Academy studenata-polaznika širom sveta ove godine

· Skoro 4 miliona studenata koji su do sada prošli program Networking Akademije

· 10,000 Networking akademaca koji rade u 165 zemalja

· 1 milion online ocenjivanja mesečno

· 100 miliona online ocenjivanja do danas

· 125,000 Facebook fanova, I taj broj i dalje raste

– 1 milion studenata u prolećnom semestru ove godine
– Više od četiri miliona studenata koji su do sada prošli program NetAkademije
– 10,000 Networking akademaca koji rade u 165 zemalja
– 1 milion testova mesečno
– 100 miliona testova urađenih do danas
– Preko 200.000 Facebook fanova, i taj broj i dalje raste

U Srbiji, prva Networking Akademija je osnovana u RCUB-u (Računarski centar Univerziteta u Beogradu)2002. godine. Danas u Srbiji postoji 9 Cisco Networking akademija, sa oko 1600 studenata od osnivanja, od toga 19% su pripadnice ženskog pola. Trenutno u akademijama u Srbiji radi 40 instruktora, od čega su 17% žene.

Prijavljivanje za učešće u programu će biti od danas, 20. aprila do 4. maja 2011. godine. Za više detalja, molimo vas da posetite sajt http://ec.etf.rs/cisco/femail .

Kursevi će se održavati dva do tri puta nedeljno u prostorijama CiscoNetworking Akademije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, od 16. maja2011. godine i trajaće osam meseci, sa predviđenom letnjom pauzom.

Leave a Reply