IT

Cisco među šest najpoželjnijih radnih okruženja

Uspešno usklađivanje privatnog i profesionalnog života ključni je preduslov za zadovoljstvo zaposlenih.

Prema istraživanju koje je nedavno sprovedeno u Americi na uzorku od 100.000 zaposlenih u 446 kompanija, kompanija Cisco, svetski lider u proizvodnji mrežnih rešenja, zauzela je visoko šesto mesto. Čuveni magazin Fortune u saradnji sa institutom Great Place to Work ocenjivao je kompanije na osnovu stavki: kredibilitet, reputacija, korektnost odnosa i kolegijalnost.

Cisco je visoku poziciju na listi dostigao zahvaljujući tome što omogućava dobru integraciju privatnog i profesionalnog života, stimulativne finansijske naknade i bonuse, ima nisku stopu fluktuacije kadrova kao i inovativne puteve komunikacije. “Komunikacija je u kompaniji Cisco jedan od najznačajnijih faktora zadovoljstva zaposlenih. Naše radno okruženje je time postalo izuzetno fleksibilno pošto zaposlenima nudi mogućnost da efikasno razmenjuju ideje i iskustva sa ostalim kolegama i rukovodstvom”, rekla je Annmarie Neal, potpredsednik u odeljenju [email protected]

U toku formiranja rezultata ankete i pozicioniranja kompanija na listi, mišljenja zaposlenih su nosila i do dve trećine ukupnog broja poena. Četiri stotine zaposlenih ove kompanije je slučajnim izborom učestvovalo u istraživanju.

Ovogodišnja pozicija među najboljih stotinu kompanija je jedanaesta za redom. Ove godine uzete su u obzir i oblasti: životna sredina, korporativna društvena odgovornost, tehnologija (uključujući TelePresence), korišćenje novih medija. Među njima su i blogovi sa informacijama o povoljnostima za zaposlene, kao i aktivnosti za ljudske resurse.

Kompanija Cisco od 2002. ima svoje predstavništvo u Beogradu, koje broji 25 mladih stručnjaka.

Leave a Reply