IT

Cisco najavio preuzimanje TANDBERGA

Akvizicija kompanije TANDBERG poboljšaće Ciscovu ponudu rešenja za kolaboraciju koja unapređuju poslovanje korisnika. Cisco je spreman da izdvojiti oko tri milijarde USD za vlasnički udeo u ovoj norveškoj kompaniji

Kompanija Cisco danas je objavila konačan dogovor za pokretanje preporučene gotovinske ponude za preuzimanje kompanije TANDBERG. TANDBERG, sa sedištem u Oslu u Norveškoj te u New Yorku, globalni je lider u rešenjima video komunikacije, uključujući širok raspon video uređaja svetske klase i mrežne infrastrukture koje odlikuje interoperabilnost sa rešenjima drugih proizvođača. Predloženom akvizicijom Cisco će moći  da proširi portfolio rešenja za kolaboraciju i ponuditi ih širem krugu korisnika te ubrzati globalno prihvatanje kolaboracijske tehnologije.

Predloženi sporazum predviđa Ciscovu gotovinsku ponudu za kupovinu glavnih TANDBERGOVIH deonica po ceni od 153,5 norveške krune po deonici (kupovina donosi vlasništvo i pravo glasa u korporaciji). Ukupna nabavna cena u tom slučaju će iznositi oko tri milijarde USD. To predstavlja 11-postotnu premiju na zaključnu cenu TANDBERGOVIH deonica prethodnog dana te 25,2-postotnu premiju na tromesečni prosek zaključne cene deonica. Predlog je jednoglasno podržao TANDBERGOV Upravni odbor.

Realizacija preuzimanja očekuje se u prvoj polovini 2010. kalendarske godine. Kratak rok realizacije podložan je uobičajenim zaključnim uslovima, uključujući regulatornu procenu u SAD i drugde. Cisco očekuje da će akvizicija doneti povećanje ne-GAAP dobiti (američki knjigovodstveni standard Generally Accepted Accounting Principles) u 2011. fiskalnoj godini.

Leave a Reply