IT

Cisco objavio nameru da preuzme ExtendMedia

Kompanija Cisco® je danas objavila nameru da preuzme privatnu kompaniju ExtendMedia, vodećeg provajdera CMS-a baziranog na softveru (Content Management Systems) koji upravlja čitavim ciklusom video sadržaja kroz monetizaciju za plaćene medije i poslovne modele koji uključuju advertajzing. Sa sedištem u Njutonu, Masačusets i većinom zaposlenih koji su bazirani u Torontu u Kanadi, ExtendMedia omogućiće Cisco-u da pomogne servis provajderima da isporuče multi-screen ponudu kako tržište prelazi na IP video.

„Kako se video tržište bude menjalo i potrošači budu očekivali multi-screen angažovanje, servis provajderi će povećavati svoju infrastrukturu kako bi upravljali i isporučivali video bilo kom uređaju istovremeno pružajući korisniku bogato iskustvo“, rekao je Enrike Rodrigez, stariji potpredsednik i direktor Cisco Service Provider Video Technology grupe. „ExtendMedia će ojačati Cisco-vu poziciju u pružanju usluga IP video servisa tako što će omogućiti servis provajderima da pruže unapređeno interaktivno i lično iskustvo i da optimizuju kvalitet pregleda uređaja.”

ExtendMedia donosi Cisco-u jak softverski tim koji razume kompleksnost isporučivanja multi-screen videa preko IP mreža. Softver CMS ove kompanije, koji će biti integrisan sa Cisco-vom trenutnom IP video ponudom biće ključna komponenta Cisco video arhitekture sledeće generacije. Zajedno, Cisco i ExtendMedia će omogućiti servis provajderima da implementiraju end-to-end video arhitekturu sledeće generacije, koja pruža najbolje korisničko iskustvo sa pristupom bilo kom sadržaju, preko bilo koje mreže, na bilo kom uređaju.

Finansijski uslovi preuzimanja nisu dostupni. Akvizicija je predmet raznih standardnih uslova prodaje i očekuje se da bude finalizirana u prvoj polovini Cisco fiskalne godine 2011. Do zaključenja akvizicije veći deo ExtendMedia Sales i Professional Services timova biće integrisani u Cisco Sales i Advanced Services organizacije.

Leave a Reply