IT

Cisco predstavlja nove trendove srpskom ICT sektoru na konferenciji Cisco Expo 2012

Kompanija Cisco je danas započela svoju jedanaestu po redu konferenciju, Cisco Expo 2012, jednu od najvećih ICT konferencija u Srbiji i regionu. Konferencija okuplja bitne učesnike iz srpskog ICT i poslovnog sektora i pokriva teme kao što su inteligentne mreže, računarstvo u oblaku i mobilnost.

Sve tri teme daju mogućnosti srpskim kompanijama, bez obzira da li su male ili velike, da iskoriste nova znanja sa ciljem da unaprede ili razviju potpuno nove usluge i poboljšaju svoje poslovanje. Ovog puta, svi učesnici su se složili da je umrežavanje bitnije nego ikada pre. Ono povezuje kanale prodaje, kompanije sa korisnicima, predstavlja bazu za računarstvo u oblaku i omogućava nove vidove mobilnosti.

Teme koje su u fokusu ove godine definisane su na osnovu istraživanja i povratnih informacija dobijenih od učesnika uperiodu pre Cisco Expo 2012 konferencije, pokazuju da su društveni mediji, računarstvo u oblaku, “eksplozija” podataka i porast broja uređaja neki od ključnih trendova za koje je izraženo najveće interesovanje.

“Naša ovogodišnja tema je ‘Inovirajmo zajedno’ i u poređenju sa prošlim Expo konferencijama, ove godine smo otišli korak dalje kroz razgovore sa učesnicima o tome kako im najnovije tehnologije mogu pomoći u inovacijama, kako mogu da inoviraju svoje poslovne procese ili da naprave nova partnerstva kao i nove poslovne modele,” izjavio je Goran Obradović, generalni direktor Cisco Srbija. “Čvrsto verujem da će svi učesnici iskoristiti znanja i ideje stečene na Cisco Expo konferenciji i da će ih pretvoriti u prave poslovne poduhvate i uspehe.”

Ove godine Majkl Ganser, viši potpredsednik kompanije Cisco i lider za Centralnu i Istočnu Evropu je u svojoj uvodnoj prezentaciji podelio sa prisutnima najnovije viđenje Srbije kada je u pitanju globalna konkurentnost i koju ulogu informacione tehnologije u Srbiji imaju danas a koju će imati u budućnosti. On je preneo svim učesnicima iskustva iz drugih regiona u njegovoj nadležnosti gde se javlja dosta sinergije. Pored plenarne konferencije, Majkl je uživo demonstrirao na koji način informacione tehnologije mogu da pomognu kompanijama da transformišu svoje poslovanje na viši nivo sa ciljem da se unapredi kvalitet njihovih usluga prema korisnicima.

Dobar primer poslovnih mogućnosti za ICT kompanije u Srbiji je i veoma sveža i uspešna implementacija Cisco® Connected Physical Security rešenja za Poštansku Štedionicu, banku sa najvećim brojem ekspozitura u Srbiji. Kroz Internet Protokol (IP) mrežu, video snimci iz bilo koje ekspoziture mogu da budu praćeni sa PC-a iz centralne kancelarije ili iz bilo koje druge ekspoziture unutar mreže. Pored fizičke bezbednosti, banka koristi i Cisco Mreže bez granica kao i Cisco Unified Computing SystemTM kako bi integrisala komunikaciju putem podataka i glasa, upravljanje odnosima sa klijentima i data centre na jednoj, inteligentnoj i veoma bezbednoj mrežnoj platformi.

Preko 40 prezentacija koje pokrivaju uglavnom ICT polja odžane su od strane vrlo iskusnih lokalnih i inostranih profesionalaca. Na ovim prezentacijama, svi učesnici su imali prilike da čuju informacije o novim Cisco proizvodima, tehnologijama i arhitekturama.

Partneri ovogodišnje Cisco Expo konferencije su imali priliku da u izložbenom prostoru pokažu svoja najbolja rešenja i prezentuju studije slučaja, gde su implementirali Cisco proizvode i tehnologije. Zlatni partner ovogodišnje Cisco Expo konferencije je kompanija Intel koja je iskoristila ovu priliku da predstavi novi Intel Xeon procesor iz E5-2600 familije koji je integrisan u Cisco UCS™ računarsku platformu treće generacije koja u sebi sadrži i uključuje mogućnost korišćenja više servera, omogućavajući najveću gustinu i efikasnost servera na tržištu, sa do osam puta više kapaciteta memorije i četiri puta većom vrednosti I/O u poređenju sa prethodnim UCS serverima
Partneri ovogodišnje Cisco Expo konferencije su: Intel, NetApp EMC, vmware, Atos, Asseco, Com-4T, Comtrade, Comutel, MDS, RRC, Saga, SBB Solutions i UniCreditLeasing.

Leave a Reply